Cristian ANDREI
851 vizualizări 7 nov 2011

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru gândul că Mircea Geoană nu a respectat decizia conducerii partidului şi a grupului parlamentar din care face parte, şi ca "orice membru care încalcă aceste reguli" nu mai poate face parte din PSD.

"Au fost două lucruri absolut necesare de lămurit în această seară şi cred că amândouă s-au lămurit: în primul rând dacă domnul Geoană mai vrea să aibă loc în echipa PSD şi în această seară în faţa unei decizii unanime atât a BPN-ului, cât şi a grupului parlamentar, domnul Geoană nu vrea să facă parte din PSD şi al doilea lucru care trebuia lămurit de fapt cine votează pentru domnul Geoană, în această seară pentru domnul Geoană, au luat cuvântul, i-au luat apărarea liderul de la PDL şi liderul de la UNPR, Şerban Mihăilescu. Ţinând cont de cele două realităţi, evidenţiate în această seară pentru toată lumea, pentru noi erau destul de mult destul de clare, sigur că voi sesiza Comisia de Integritate pentru aplicarea Statutului", a declarat pentru gândul Victor Ponta.

Preşedintele PSD l-a acuzat pe Mircea Geoană de o încălcare evidentă a Statutului şi a spus că le-a solicitat celor din Comisia de Integritate să aplice prevederile din Statut.

"Cine nu respectă o decizie, nu a mea, ci a conducerii PSD şi a grupului din care făcea parte... Mircea Geoană a fost susţinut în funcţie de UNPR şi PDL, lucrurile sunt foarte clare. Orice membru şi nu vorbesc doar despre Mircea Geoană care nu respectă o decizie luată de conducerea partidului şi care acceptă sprijinul PDL şi al UNPR pentru funcţia pe care o ocupă categoric nu mai poate fi membru al PSD. Într-un partid nu eşti ţinut cu forţa. Nu mai vrei, este foarte simplu", a precizat pentru gândul preşedintele PSD.

Citește și: