Andrei Luca POPESCU
1201 vizualizări 27 mar 2017

Victor Ponta îşi aminteşte de propriul episod trăit cu Liviu Dragnea la pescuit, în Delta Dunării în 2012, după ce şeful PSD a postat fotografii cu el şi premierul Sorin Grindeanu la pescuit de ştiucă, în Deltă, duminică. Ponta scrie pe Facebook că la reuniunea PSD de la Murighiol, din 2012, au semnat cu toţii „o declaraţie oficială de solidarizare cu Liviu Dragnea - ştiu că acum sună comic, dar aşa a fost”.

„Am fost atunci în "barca USL" cinci oameni (ca în faimoasa comedie "Operaţiunea Monstru"): Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi - cu voia dvs. ultimul pe listă - "camaradul şi prietenul" Liviu Dragnea! Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani / continuarea o ştiţi: întâi a sărit în apă Crin, după aceea am fost eu "împins" mai discret, apoi a urmat aruncarea brutală peste bord a lui Gabi şi acum ejectarea cu tot cu băncuţă a lui Daniel! Tristă poveste - important e că în barcă a rămas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toţi / cel pentru care ne asumam şi proclamam toţi atunci "solidaritatea"!”, scrie Victor Ponta.

Fostul premier îl avertizează pe actualul premier Sorin Grindeanu: „sper să fie deştept şi să îşi pună urgent o vestă solidă de salvare pe el - istoria se repetă pentru cei care nu învaţă din experienţele trecutului”.

„Dincolo de aceste "poveşti pescăreşti" cel mai important lucru pentru noi toţi e să nu se scufunde "barca"! Văd valuri mari, găuri multe şi un "Cârmaci" care e mai preocupat de aruncarea celorlalţi peste bord decât de ajungerea în siguranţă la mal! Eu mă descurc foarte bine să înot - chiar şi contra curentului! Aşa că sunt pregătit să salvez cât pot de mulţi pasageri căzuţi (sau aruncaţi) din barcă!”, încheie mesajul Victor Ponta.

Întrebat despre mesajul lui Victor Ponta, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că „deja nu mai deranjează”.

„Eu ştiu că am avut un weekend bun cu domnul Grindeanu. Despre barca USL-ului, nu cred că este în măsură să spună cine şi cum a sărit din barcă. (...) Noi vorbim de lucruri care nu există, de aceşti nemulţumiţi care nu sunt. Pot fi nemulţumiţi, treaba lor, să fac un pol politic, mult succes. Noi ne tot întrebăm care suntem nemulţumiţi şi nu ne prea regăsim. Dar mai căutăm”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai declarat că a rupt „demisia în alb” a lui Victor Ponta şi că nu regretă acest lucru.

Citește și: