77 vizualizări 21 apr 2015

"Fac un APEL foarte, foarte hotărât la conducerea PNL să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituţiei!!! Din motive politicianiste greu de înţeles, astfel se va pierde o oportunitate care apare o dată la 10-15 ani de a moderniza instituţiile statului şi de a adapta sistemele de protecţie a drepturilor fundamentale! Orice reformă reală a vieţii politice nu poate fi completă fără modificarea Constituţiei! Şi trebuie să le reamintesc parlamentarilor liberali că aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am făcut în campania din 2012 când am fost toţi aleşi ! Îngroparea acestui proiect ar fi o gravă trădare a tuturor celor care au avut încredere în noi! Propun să avem cât mai curând o întâlnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare în care să decidem finalizarea procesului de revizuire a Constituţiei (ţinând cont de observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Curţii Constituţionale)!", scrie Ponta pe Facebook.

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a ajuns, marţi, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitând reluarea discuţiilor de la principii şi teze, iat preşedintele comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru, susţinând că, dacă nu se se va ajunge la o înţelegere politică, activitatea comisiei este discutabilă

Membrii comisiei au decis, în final, să se întâlnească în 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide pentru a vedea dacă există un consens, sau dacă activitatea comisiei îşi mai are rostul.

Citește și: