Ovidiu Bărbulescu - Mediafax
143 vizualizări 23 dec 2013

Premierul Ponta a declarat că va urmări cu foarte mare atenţie modul în care vor fi cheltuite anul viitor milioane de euro de către Muzeul Ţăranului Român, susţinând că scandalul comasării a pornit de la aceste fonduri, iar directorul muzeului "are o problemă că vrea să cheltuie" banii respectivi.

"Acel director de muzeu are o problemă că vrea să cheltuie 6 milioane de euro. E în regulă. Să-i cheltuie! Dacă îi cheltuie legal, nu-l deranjează nimeni. O să urmăresc cu foarte mare atenţie modul în care - că totul de fapt e de la cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru MŢR - şi o să urmăresc cu foarte mare atenţie ca această miză financiară să fie corectă şi transparentă", a declarat Ponta.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să comaseze Muzeul Ţăranului Român cu Muzeul Satului, Ponta a susţinut că "n-a vrut nimeni niciodată să comaseze niciun muzeu".

El a explicat că, la momentul învestirii ministrului Culturii, Gigel Ştirbu, a spus "comasaţi-le!" pentru a-i răspunde de fapt preşedintelui Traian Băsescu, care nu ar fi ştiut despre ce este vorba în acest caz.

"A fost un răspuns la domnul preşedinte Băsescu care chiar habar n-avea despre ce era vorba, i-am şi spus a doua zi despre faptul că Muzeul Antipa care e cel mai de succes muzeu, fiind bine manageriat în acest moment, spre deosebire de altele, are nevoie la un moment dat de o extindere. Nu se poate extinde în piaţă şi nici în clădirile private. Dacă s-a politizat această discuţie, nu mai doresc să abordez subiectul", a spus Ponta.

 

Citește și: