Gandul.info
Ilinca Nazarie
438 vizualizări 2 oct 2017

Liviu Pop s-a adresat studenţilor spunând că studenţii nu trebuie să renunţe la aspiraţii şi să lupte pentru ele.

“Dacă e un lucru pe care România trebuie să-l înveţe după atâţia ani de tranziţie este să valorizăm succesul. În primul rând să ni-l dorim, apoi să-l obţinem, apoi să ne obişnuim cu el ca noua actualitate. România are nevoie de o mentalitate câştigătoare. Eşecul şi frustrarea nu-şi au locul în învăţământul românesc şi nici în viaţa dumneavoastră. Faceţi o facultate ca să reuşiţi în viaţă. Facultatea înseamnă, înainte de toate, o desăvârşire a ciclurilor de învăţământ, o şansă la un viitor mai bun dar şi, aş spune, un puternic sentiment de mândrie şi apartenenţă”, a spus ministrul în discursul său.

Potrivit ministrului, în momentul de faţă, în România, unul din doi copii nu are situaţia materială pentru a putea face studii universitare.

„De aceea vă spun: învăţaţi carte, ajutaţi România să se ridice, şi atunci când reveniţi şi voi aici în anii următori pentru un discurs ajutaţi numărul copiilor săraci din această ţară să scadă. Ajutaţi copiii care doresc să înveţe să facă şcoală. Fiecare dintre dintre noi are un vis ca individ, vă invit să nu uitaţi că avem nevoie de un vis de comunitate, de un vis ca ţară. Visul meu e ca fiecare copil să aibă o educaţie de calitate. Numai aşa vom putea scoate o parte din sărăcie şi ne vom găsi în sfârşit echilibrul ca societate”, a spus Pop.

Acesta a precizat că fiecare trebuie să se uite în oglindă dimineaţa să să se simtă „confortabil” cu ceea ce văd. Pop a spus că el se poate uita liniştit.

„Asta e o lecţie de viaţă şi de educaţie. Eu, de exemplu, nu mă pot uita liniştit în oglindă până nu reuşesc să îmi duc misiunea până la capăt. Am o cauză, sunt dator, alături de echipa mea din minister colegilor din minister cu reforma educaţiei indiferent că asta place sau nu, că stârneşte critici sau nu. Reforma înseamnă egalitate de şanse, înseamnă învăţământ de calitate”, a spus ministrul.

Citește și: