Cristina ANDREI
2376 vizualizări 6 iun 2016

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, şi-a depus astăzi demisia din funcţia de preşedinte al filialei PNL Bucureşti, după ce a pierdut alegerile locale, nereuşind să se claseze nici măcar pe locul secund, au declarat surse pentru MEDIAFAX. Potrivit ultimelor rezultate parţiale, Predoiu a obţinut 11,07% din sufragii, fiind devansat de Nicuşor Dan, candidatul USB, care a primit 27,52% din voturi.

„Este o demisie, nu e sub condiţie, în aşteptare, e o demisie formală. Este un act făcut pe bune.(...) Trebuie să facem lucrurile cum se fac în politică şi să impunem nişte standarde în orice împrejurare. (...) Eu nu sunt genul care să dea vina pe alţii. Ce-ai de făcut, îţi faci tu singur", a declarat Predoiu la sediul PNL.

Acesta a mai spus că au existat colegi din partid care i-au cerut să rămână în funcţie şi că în legătură cu asumarea eşecului de la alegerile locale se vor face analize în „forurile de conducere ale partidului, oricât de insipidă ar părea această declaraţie".

Cătălin Predoiu i-a delegat atribuţiile de preşedinte al PNL Bucureşti lui Cristian Buşoi, iar în şedinţa convocată pentru ora 15.00 conducătorii partidului urmează să discute care sunt variantele pentru conducerea filialei. Printre numele vehiculate este şi cel al lui Teodor Atanasiu.

„Deocamadată am delegat atribuţiile lui Cristian Buşoi îniante de a-mi formaliza demisia", a precizat Predoiu pentru MEDIAFAX.

Chiar după afişarea rezultatelor de la primele exit poll-uri, Cătălin Predoiu a declarat că, dacă cifrele se vor confirma oficial, el îşi va depune mandatul din fruntea filialei PNL Bucureşti.

„Doresc să informez colegii şi cetăţenii că înţeleg să fac un act de responsabilitate. Dacă mâine dimineaţă se vor confirma rezultatele anunţate în această seară, îmi depun mandatul de preşedinte al filialei Bucureşti:" a declarat Cătălin Predoiu, după ce exit- poll-urile au arătat că Gabriela Firea este candidatul care a câştigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

„O fac cu fruntea sus. Rezultatul ne-a demonstrat că o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul capitalei să nu fie doamna Firea, ci Nicuşor Dan", a mai spus Predoiu duminică seară, atunci când a ieşit singur în faţa jurnaliştilor, fără să fie susţinut de liderii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

În fapt, surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX, imediat după închiderea urnelor, că liberalii discută posibilitatea numirii europarlamentarului Cristian Buşoi la conducerea PNL Bucureşti după ce Cătălin Predoiu şi-a dat demisia în urma eşecului din cursa pentru Primăria Capitalei. Aceleaşi surse susţin că europarlamentarul PNL Cristian Buşoi ar fi dispus să-şi asume conducerea filialei liberale din Bucureşti şi că propunerea va fi discutat în zilele următoare. 

Biroul Politic al PNL se va reuni miercuri pentru a lua măsurile care se impun în urma eşecului suferit de PNL la Bucureşti, au mai declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

 

 

Citește și: