Cristina ANDREI
2081 vizualizări 9 mai 2017
„Dragi prieteni, am informat acum câteva minute membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărârea să nu depun o moţiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie. (,,,) Am înţeles că simplii membri PNL îşi doresc succesul partidului dobândit prin luptă politică cu PSD, îşi doresc profesionalism şi promovarea valorilor în partid, transparenţă şi democraţie internă, europenism şi bunăstare pentru români. Am înţeles în acelaşi timp că ceea ce ofer eu pentru funcţia de Preşedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizaţii. Din păcate, mulţi şi-au fixat opţiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moţiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru şefia PNL, acum nu se poate!”, a scris Predoiu pe pagina lui de Facebook. 
 
Liberalul susţine că a luat această decizie chiar dacă în ultimele luni a dus o campanie intensă în care a vizitat din nou organizaţiile partidului şi s-a ocupat de interacţiunea cu membrii şi liderii de la nivel local şi adaugă că va rămâne membru al PNL şi va continua să militeze „pentru valorile şi proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL 'Reclădirea Naţională', adoptat de PNL în 2015”. 
 
„Mulţumesc tuturor celor care, mulţi sau puţini, mi-au stat alături, m-au încurajat şi m-au sprijinit! Faptul că şi ei au fost de acord cu mine cu privire la această hotărâre, îmi dă certitudinea că este cel mai corect gest pentru PNL, pentru simplificarea lucrurilor în Congres, îmi dă puterea să continui mai departe, fără oprire, până în ziua succesului”, şi-a încheiat acesta mesajul. 
 
Anunţul vine la scurt timp după ce Ludovic Orban, şi el aspirant la postul de şef al PNL, a transmis că are deja susţinerea a 24 de organizaţii şi că săptămâna viitoare îşi va depune, oficial, candidatura. Acesta a transmis şi că în perioada următoare îşi va desemna echipa, iar printre aliaţii lui este şi fostul secretar general al PNL, Ilie Bolojan, care a declarat că a luat decizia să îl susţină pe Orban pentru a oferi partidului „un nou început” din 17 iunie.
 
Liberalul a susţinut că nu va spune „nici un cuvânt rău” despre colegii săi înscrişi în competiţia internă: „Colegii care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte sunt colegii noştri pe care îi respect în această campanie. Toată campania pe care o voi derula va fi o campanie marcată de corectitudine, fair play. Nu voi spune nici un cuvânt rău despre colegii mei”, a spus Orban.
 
Ludovic Orban a afirmat că în viitoarea echipă a PNL trebuie să se regăsească şi oameni care sunt candidaţi, care intră în competiţie cu el sau „oameni de calitate şi de valoare care sprijină alţi candidaţi”.
 
Fostul secretar general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că a luat decizia să îl susţină pe Ludovic Orban pentru a oferi partidului „un nou început” din 17 iunie.
 
„Am luat decizia să ne concentrăm forţele, să oferim o echipă puternică membrilor PNL, pe care să o poată alege în aşa fel încât din 17 iunie să fie un nou început pentru PNL, care să ofere şansa acestui partid de a oferi mecanisme de modernizare pentru ţara noastră şi pentru bunăstarea cetăţenilor”, a declarat Bolojan, la finalul întâlnirii.
 
Cătălin Predoiu a fost primul liberal care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL, încă de anul trecut, în ciuda înfrângerii zdrobitoare obţinute la alegerile locale din Bucureşti. Acum, în această cursă se mai află, oficial, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Nici o candidatură a Ralucăi Turcan nu ar fi, însă, complet exclusă, întrucât aceasta a declarat că ia în calcul această variantă. 
 
 

 

Citește și: