Alexandru Costea
213 vizualizări 11 iul 2019

„Eu cred că este necesară o eficientizare a fiecărui minister. Sunt foarte multe agenţii, entităţi în subordinea unor ministere care efectiv nu-şi au obiectul de activitate. Sunt mai mulţi în conducere decât cei care sunt subordonaţi. Am văzut acest lucru altfel, nu să dăm oameni afară. Avem deficit de personal în alte agenţii sau în alte ministere. La Casa de Pensii avem nevoie de 500 de persoane. Putem lua funcţionarii dintr-o parte şi să-i ducem în altă parte, astfel încât şi utilitatea muncii lor să fie recunoscută. Avem pe Legea 109, legea dată de Cioloş, unde avem numiţi directori, manageri care nu au criterii de performanţă bine stabilite şi le-au stabilit domeniile lor. Avem situaţii în care lucrurile nu merg bine dar nu putem să-i schimbăm pentru că trebuie să le plătim salariul până la sfârşitul mandatului", a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la un interviu pentru DCNews.

Aceasta a mai transmis că a cerut ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mânzat, să vină cu un proiect de eficientizare a activităţii instituţiei.

„Când vrei eficienţă, performanţă, trebuie să ai câţiva indicatori oriunde te-ai afla, inclusiv pentru funcţionari. Acest lucru trebuie schimbat şi să legăm activitatea funcţionarilor chiar din Ministerul Fondurilor Europene de proiecte, de implicare. Şi dacă lucrurile merg bine şi dacă lucrurile nu merg bine nu există niciun fel de sancţiune sau interes. Am cerut ministrului Fondurilor Europene să vină cu o eficientizare a activităţii. Nu trebuie să mai luăm o decizie fără a ne consulta cu toţi factorii implicaţi. Trebuie să fim foarte fermi acolo unde lucrurile nu merg bine. S-a tolarat anumite aspecte şi anumite lucruri nu le-am putut face pentru că nu am fost destul de fermi atunci când s-a greşit", a spus prim-ministrul.

 

Citește și: