Cristian ANDREI
1440 vizualizări 26 sep 2013

Premierul Victor Ponta a precizat că nu există o legătură între integrarea României în spatial Schengen şi problema romilor, iar aceste afirmaţii sunt doar speculaţii media şi discuţii din bătălia internă din mai multe ţări europene.

“Romii sunt deja acolo, nu aşteaptă 1 ianuarie”, a fost mesajul lui Victor Ponta, care şi-a exprimat speranţa că ţara noastră va fi acceptată în spatial Schengen. Prim-ministrul a precizat că este atent la declaraţiile oficialilor francezi şi nu la diferite informaţii care nu sunt oficiale.

“Sunt speculaţii media”, a afirmat Ponta, care a adăugat că unele afirmaţii fac parte din bătălia politică internă.  “Şi noi în bătălia internă spunem o serie de lucruri pe care nu am vrea să fie traduse în exterior”, a subliniat premierul.

Potrivit presei franceze, preşedintele Hollande şi-a asumat poziţia ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecinţă directă a acestei direcţii ferme este că României îi va fi refuzată intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condiţiilor, potrivit unei surse de la Élysée citate miercuri de Europe1.fr.

Citește și: