Adriana Stanca
6667 vizualizări 2 sep 2014

Aflat în vizită în Beijing la invitaţia omologului său Li Keqiang,  premierul Victor Ponta şi-a declarat aprecierea pentru Partidul Comunist Chinez, susţine presa oficială din China.

„Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”, relatează xinhuanet.com

„România apreciază rolul important pe care China îl are în promovarea păcii mondiale şi a dezvoltării şi va continua să sprijine ferm eforturile Chinei pentru menţinerea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale”, a spus, potrivit sursei citate, premierul aflat în vizită. „Ponta a spus că dezvoltarea Chinei a oferit României şanse extraordinare şi că România este interesată de schimburile de experienţă şi cooperările strânse cu China”, se arată în acelaşi articol.

Potrivit sursei citate, toate aceste afirmaţii au fost făcute marţi de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping. La rândul său, liderul de la Beijing a arătat că ţara sa este „nerăbdătoare să dea mâna cu România în scopul îndeplinirii frumoaselor visuri ale fiecărei dintre cele două ţări”.

De asemenea, Preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, Zhang Dejiang, a declarat că relaţia pe care China o are cu România în momentul de faţă traversează „cea mai bună perioadă de dezvoltare din istorie”, mai scrie xinhuanet.com.

„Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare speră să îşi poată împărtăşi experienţa cu Parlamentul României îi ceea ce priveşte legislaţia şi modul de guvernare şi să ofere o mai bună garanţie legală pentru cooperarea bilaterală în domenii diverse”, a afirmat Dejiang.

Şi de acestă dată premierul român a răspuns exprimându-şi „speranţa realizării unor legături politice mai putenice” între cele două ţări, transmite sursa citată.

FOTO: People's Daily (Beijing, China)

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

 

Citește și: