2 vizualizări 21 mai 2007

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Times”, că va da Parlamentului un ultimatum, 30 iunie, pentru a adopta o nouă lege electorală, în caz contrar urmând să convoace un referendum pe această temă. „Voi acorda Parlamentului un ultimatum. Să spunem 30 iunie. Dacă nu va adopta o nouă lege electorală până atunci, voi convoca un referendum”, a spus Băsescu. „The Times” consemnează că preşedintele Traian Băsescu vrea să se folosească de sprijinul popular pe care îl are pentru a obliga Parlamentul să introducă o nouă lege electorală, care să prevadă cel puţin un element al sistemului de vot uninominal şi astfel să restabilească încrederea populară în politicienii săi.

„Românii vor dreptate”, a spus Băsescu, după anunţarea rezultatelor referendumului. „Avem obligaţia să le dăm ceea ce vor. Cer Parlamentului să coopereze şi să ţină cont de rezultatul votului”, a afirmat şeful statului, citat de cotidianul britanic. Times remarcă şi că, după victoria din referendum, preşedintele doreşte un nou rol pentru Monica Macovei, demisă în aprilie din funcţia de ministru al Justiţiei. Potrivit sursei citate, Macovei a iniţiat anul trecut 127 de cazuri anticorupţie la nivel înalt, printre care cele împotriva unui ministru, a doi secretari de stat şi şapte parlamentari.

Băsescu a precizat însă ieri că nu a folosit termenul de "ultimatum", fiind vorba despre "interpretarea" jurnalistului britanic. (Mediafax)

Citește și: