Andrei Luca POPESCU
949 vizualizări 22 ian 2015

Preşedintele CCR Augustin Zegrean a declarat că judecătorii au fost supuşi la presiuni publice din partea SRI şi a altor instituţii ale statului, cu privire la deciziile luate pe legile supranumite Big Brother - legea securităţii cibernetice, legea privind retenţia datelor utilizatorilor pe o perioadă de 6 luni şi legea privind cartelele prepay şi reţelele wifi publice.

„Există presiuni ale instituţiilor statului, nu vreau să intru în contradicţie cu ele. Da, este şi SRI, a existat un comunicat foarte dur la adresa Curţii, când a fost vorba de prima lege Big Brother, unde ni se spunea că am creat un vid legislativ de o gravitate excepţională. Dar vidul acesta exista, dacă e să vorbim de vid, pentru că legea pe care am declarat-o neconstituţională nici nu exista ca lege (ea nu intrase în vigoare -n.r)”, a declarat preşedintele CCR Augustin Zegrean, într-o conferinţă de presă.

„Ni se atrage atenţia că vom da socoteală dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva, noi vom fi traşi la răspundere. Noi am jurat să respectăm Constituţia, asta facem când analizăm o lege. Şi noi vrem ca în ţară să fie linişte şi ţara să fie în siguranţă, dar cerem în continuare ca legile să acorde suficiente garanţii pentru populaţie că nu vor fi încălcate dispoziţiile Constituţiei. Nu noi creăm vid legislativ”, a mai spus judecătorul Augustin Zegrean.


 

Citește și: