Andreea Traicu
152 vizualizări 22 feb 2018

"În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală. Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", transmite DNA.

Este vorba despre bani primiţi prin intermediar de la Gheorghe Ştefan, persoana care ar fi urmat să fie declarată incompatibilă fiind fostul şef CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă. După decesul acestuia, Gheorghe Ştefan i-ar fi cerut banii înapoi.

În data de 3 octombrie 2016, Gheorghe Ştefan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani închisoare şi a fost liberat condiţionat la data de 20 septembrie 2017, timp în care, în cursul anului trecut, între cei menţionaţi anterior au avut loc mai multe discuţii în legătură cu restituirea datoriei de către Ionel Arsene. După condamnarea lui Pinalti, el i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său, banii, iar preşedintele PSd Neamţ l-a încurajat să fie liniştit, întrucât PSD o să dea o ordonanţă de graţiere, se arata în dosarul DNA.

"La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeaşi calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel şi-a exercitat influenţa asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menţionate, demersuri rămase însă fără rezultat", este o altă acuzaţie a procurorilor.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparţin lui Arsene.

Citește și: