975 vizualizări 3 iul 2012

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, se declară "extrem de îngrijorat" ca urmare a ultimelor evoluţii din România, susţinând că USL a dat frâu liber unui plan care subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat.

"Sunt extrem de îngrijorat ca urmare a ultimelor evoluţii din România. Perioada scurtă de activitate a actualului guvern socialist-liberal a evidenţiat intenţiile de acaparare a puterii de către USL. Victor Ponta şi partidele pe care le controlează nu vor ţine cont de nimic în tentativa lor de a prelua ţara şi de a influenţa funcţionarea justiţiei. În fapt, USL a dat frâu liber unui plan care, în mod deschis, subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat: reprezentarea ilegală a ţării la Consiliul European; înlocuirea Avocatului Poporului şi a preşedintelui Senatului prin încălcarea regulilor de procedură, tentativa de a modifica legea de funcţionare a Curţii Constituţionale şi de a înlocui judecătorii acesteia, fabricarea unor aşa numite hotărâri «de urgenţă» ale Guvernului pentru a împiedica aplicarea regulilor constituţionale, şi aşa mai departe", a afirmat preşedintele PPE, conform unui comunicat al popularilor europeni.

Martens susţine că Victor Ponta şi guvernul său "trebuie să înceteze imediat aceste practici inacceptabile care nu pot fi tolerate într-un stat membru al Uniunii Europene".

"Probabil Ponta a scăpat cu înşelăciuni în trecut, dar de această dată este responsabil faţă de ţara sa şi de Uniunea Europeană, inclusiv familia sa politică europeană. Fac apel la Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi la Partidul European Liberal Democrat şi Reformator (ELDR) de a lua poziţie publică faţă de ilegalităţile şi abuzurile de putere ale partidelor membre ale familiilor lor politice. Se înţelege de la sine că PPE va continua să monitorizeze situaţia foarte atent", a adăugat Martens, potrivit sursei citate.

Citește și: