Clarice DINU
2039 vizualizări 9 iun 2011

Cu USL trântind pe masă contabilitatea unei reorganizări administrative, care ar costa fiecare român în jur de 700 de lei pentru preschimbarea documentelor, PDL face şi el factura pentru trecerea la noile superjudeţe. Vicepreşedintele democrat-liberal Sever Voinescu susţine că nimeni nu trebuie să scoată vreun ban din buzunar până când actele de identitate expiră.

"Actele aflate în perioada de valabilitate au rămas valabile până la expirare, când oricum omul trebuie să schimbe paşaportul sau buletinul, în general aceasta este soluţia administrativă în această situaţie. Sigur că o ştiu şi cei de la USL", a comentat el.

Liderul PDL a adăugat că liderii USL sunt "meşteri mari" în a găsi motive şi a critica un proces de modernizare şi reformă a României.
"Dacă sunt atât de grijulii cu banii oamenilor, de ce nu vor Parlament unicameral? Tipul acesta de argumente trebuie tratate aşa cum sunt, adică neserioase", a spus Voinescu.

USL a făcut ieri o estimare a costurilor reorganizării administrative promovate de preşedintele Traian Băsescu în tandem cu PDL. "La USL am încercat să vedem care sunt costurile pentru populaţie ale reformei administrative. Calculele noastră arată că, la preţurile actuale, fiecare cetăţean va trebui să plătească între 600 şi 700 de lei", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta.

La o populaţie de 22 milioane de locuitori, conform calculelor USL, se poate ajunge la o factură de 3,5 miliarde de euro - costuri totale pentru populaţie.

Citește și: