Cristian ANDREI
9872 vizualizări 6 mar 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că democrat-liberalul Mihai Stănişoară se va înscrie în PNL. Acesta este cel de-al doilea transfer făcut de PNL din tabăra democrat-liberalilor, după ce anul trecut Sorin Frunzăverde a ales să se alăture echipei lui Crin Antonescu. Liderul PNL a anunţat că va propune ca Mihai Stănişoară să devină vicepreşedinte al PNL, cu atribuţii în zona politicilor de securitate naţională.

CUM SE VEDE ÎN PDL PLECAREA LUI STĂNIŞOARĂ: "O alianţă cu PNL va fi mai uşor de realizat"

În momentul plecării lui Sorin Frunzăverde din PDL la PNL, Stănişoară a declarat că dacă va pleca din PDL, va pleca din politică, fiind adeptul cântecului popular «casa părintească niciodată nu se vinde". Anul trecut,în luna octombrie pe blogul personal, Stănişoară îl numea pe Crin Antonescu "domnul Goe al politicii româneşti", care a făcut "praf ideea de liberal şi liberalism". Noul membru al PNL nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă USL a dat o lovitură de stat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

"M-aţi întrebat dacă depun o moţiune la PDL, depun o moţiune ea se numeşte adevărata cale de dreapta şi este reprezentată de adeziunea mea la PNL. Pentru mine PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul. Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut şi priveşte cu speranţă şi încredere în viitor. Am luat hotărârea să intru în echipa PNL după o chibzuinţă intensă. Singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România este PNL. Mă alături domnului preşedinte Antonescu şi PNL în proiectul de desăvârşire a dreptei în România. Am decis să vin într-un moment în care PNL are mari responsabilităţi şi foarte mult de muncă, sunt multe probleme de rezolvat în România. Mie nu mi-a fost frică de muncă. Intru în PNL asigurându-i pe colegii mei că voi fi un partener, onest, sincer, loial şi performant", a declarat Mihai Stănişoară.

El a precizat că nu s-a consultat cu nimeni din PDL înainte de trecerea la PNL, dar nu consideră că a trădat prin această mutare.

"Trădare înseamnă să ştiu eu să pleci dintr-un proiect în curs de realizare, să ai anumite mijloace la îndemână prin care să faci un rău celui de unde ai plecat. PDL se află într-un moment în care sunt constatări sunt nefericite la situaţia partidului, PDL îşi caută o cale, în fapt proiectele mele nu le mai pot împlini acolo, plecarea mea nu afectează cu nimic PDL", a subliniat Stănişoară.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că partidul este deschis şi spre alţi politicieni.

"Eu nu cutreier oraşul pentru diverşi oameni politic cetăţeni să vină în PNL, am o atitudine de deschidere pentru anumiţi oameni, este o invitaţie publică, iar oamenii care doresc să facă politică de dreapta sunt bineveniţi. Sunt infinit mai puţin importante critici şi mult mai important ca un om cu anumite capacităţi să se alăture acestui proiect, sper ca oameni de calitatea, anvergura dlui Iohannis, Stănişoara vor mai veni", a declarat Antonescu.

Înaintea Congresului PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis a decis să se înscrie în PNL, devenind ulterior prim-vicepreşedinte al partidului.

Cele mai importante ştiri online, în fiecare zi pe gandul.info

Citește și: