1785 vizualizări 28 sep 2017

„Nu am citit acest denunţ, nici nu vreau să îl citesc. Înţeleg frustrarea domnuluhi Sandu. Până la urmă, din acest dosar Microsoft pornit cu mare tam-tam în campanie prezidenţială din 2014, că e cel mai mare dosar, cu 80 de persoane, cu 9 miniştri şi patru guverne, vedem că au fost arestaţi patru fraieri: lotul Dorin Cocoş. Am spus atunci şi spun şi acum că miza a fost afectarea rezultatului campaniei şi rezultatului meu în alegerile din 2014. A fost o bătălie pe viaţă şi pe moarte”, a spus Elena Udrea, la ieşirea de la instanţă.

Pe de altă parte, susţine Udrea, fostul ministru al Comunicaţiilor avea o relaţie bună în partid şi în Cabinetul din care făcea parte.

„Înţeleg frustrarea domnului Sandu. Gabriel Sandu e supărat şi încearca sa arunce în toată lumea. Ce nevoie era să fac presiune asupra lui Gabriel Sandu când a ajuns în functie prin susţinerea organizaţiei din Prahova? Dacă avea obligaţii, avea către acea organizaţie, avea o relaţie foarte bună cu conducerea partidului şi a Guvernului. Ce nevoie avea să fac presiuni?", a mai spus Udrea.

Gabriel Sandu a depus miercuri o plângere la DNA în care explică modul în care s-a desfăşurat „afacerea Microsoft”, în cadrul documentului făcând referiri la Florian Coldea, ambasadori ai Statelor Unite ale Americii şi Germaniei, dar şi la Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea sau Sebastian Ghiţă.

„Microsoft a făcut trafic de influenţă începând cu anul 2004, fiind susţinut în acest sens de un grup consistent de oameni politici în frunte cu preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, cu primul-ministru Emil Boc, cu consilierul preşedintelui României, Theodor Stolojan, consiliera prezidenţială Elena Udrea, devenită apoi ministru al Dezvoltării, soţul acesteia, Dorin Cocoş, de reprezentanţi de frunte ai corpului diplomatic (ambasadorii SUA, a Austriei şi Germaniei) şi FMI, dar şi de ofiţeri superiori din Serviciul Român de Informaţii şi STS (generalii SRI Dumitru Zamfir şi Dumitru Cocoru, generalul STS Marcel Opriş, aceştia fiind reprezentanţii prim adjunctului SRI, generalul Florian Coldea şi directorului SRI George Maior)”, conform documentului precizat.

În acelaşi denunţ transmis DNA, Sandu vorbeşte şi despre o discuţie „dură” pe care a avut-o cu Sebastian Ghiţă.

„Într-una din discuţiile pe care l-am avut cu domnul Claudiu Florică de faţă chiar cu consilierii, care au avut în sarcina de serviciu negocierea contractului România, mi-a făcut precizat ca el nu reprezintă doar interesele lui, ci şi pe ale lui Sebastian Ghiţă şi mai ales Dorin Cocoş şi că, de faţă cu acesta (Claudiu Florică), domnul Dorin Cocoş l-ar fi sunat de preşedintele Traian Băsescu, pentru a îi expune situaţia şi a-i spune că “se pare că Gabriel Sandu joacă într-un alt film.” În concluzie, Claudiu Florică mi-a spus că propunerea lui a fost discutată de către domnul Dorin Cocoş cu domnul preşedinte Băsescu, care cunoaşte problema, urmând ca un om al lui Florian Coldea să ia legătura cu mine şi să îmi explice cum poate deveni legal tot ceea ce-mi cer ei, cum vor fi disponibilizaţi 1,8 milioane de euro din această afacere, care se va face cu ei (Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Dorin Cocoş şi Sebastian Ghiţă) sau deloc.

Ulterior, am fost sunat din nou şi de către domnul Sebastian Ghiţă, prilej cu care am avut o discuţie extrem de dură cu acesta, în care şi el a ţinut să îmi precizeze următoarele:

1. Dorin Cocoş lucrează în numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru Băsescu şi Elena Udrea;

2. Având această atitudine şi comportament nu voi apuca sfârşitul anului în fotoliul de ministru;

3. Am fost întrebat “ce treaba am eu cu bugetul Ministerului?” Şi mi-a sugerat “să-mi văd de treaba mea şi să accept condiţiile puse de Cocoş – Florică – Pescariu, pentru că, în caz contrar, îmi voi pune serviciile în cap, având în vedere ca aceşti domni lucrează pentru “ei”;

4. Sebastian Ghiţă mi-a spus că va încerca să mă ajute dar cuplul Cocoş – Perscariu, cu sprijinul doamnei Udrea, era “mult mai tare decât” el la aceea dată.

5. Tot Sebastian Ghiţă mi-a sugerat să accept cererile lui Florică – Pescariu – Cocoş, măcar pentru a câştiga timp, pentru că “mi l-am pus şi pe Pinalty în cap” ”, conform documentului menţionat.abriel Sandu a depus o plângere la DNA în care explică modul în care s-a desfăşurat „afacerea Microsoft”, în cadrul documentului făcând referiri la Florian Coldea, ambasadori ai Statelor Unite ale Americii şi Germaniei, dar şi la Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea sau Sebastian Ghiţă.

În 3 octombrie 2016, Gabriel Sandu a fost condamnat în dosarul Microsoft la trei ani de închisoare.

Citește și: