Gandul.info
Cătălina Mănoiu
778 vizualizări 27 feb 2018

„Astăzi a fost prima şedinţă a Comisie de anchetă a SPP, o şedinţă de organizare (...). În calitate de preşedinte voi avea grijă ca toată activitatea acestei comisii să se desfăşoare în limitele stabilite prin Hotărârea plenurilor reunite”, a declarat preşedintele Comisie de anchetă a SPP, senatorul PSD Daniel Butunoi.

Decizia CCR privind constituţionalitatea înfiinţării comisiei nu este „o condiţie suspensivă”, a precizat acesta, afirmând că parlamentarii trebuie să respecte Hotărârea Parlamentului privind înfiinţarea comisiei.

Biroul Comisiei de anchetă a SPP va decide dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat în comisie înainte sau după decizia CCR.

„Liviu Dragnea este pe lista invitaţilor, a fost propunerea PNL (...)”, a spus Butunoi, precizând că vicepremierul Paul Stanescu şi directorul SPP, Lucian Pahonţu, vor fi şi ei audiaţi.

Senatorul PSD a precizat că nu a discutat cu Lucian Pahonţu şi că nu îl cunoaşte pe acesta.

Daniel Butunoi a mai spus că nu a avut o discuţie cu liderul PSD Liviu Dragnea înainte de a fi numit preşedintele Comisie de anchetă a SPP, afirmând că a fost propus de colegii săi social-democraţi pentru a ocupa această funcţie.

Comisia are un termen de 90 de zile pentru a finaliza ancheta deschisă cu privire la activitatea directorului SPP, Lucian Pahoţu.

 

Citește și: