16 vizualizări 22 oct 2008

Mai mulţi primari democrat-liberali din Dâmboviţa ameninţă cu o formă radicală de protest după ce Guvernul a „sărit“ PD-L când a alocat fonduri pentru administraţiile locale – greva foamei.

Potrivit Mediafax, este vorba de primarii pedelişti din localităţile Vişineşti, Odobeşti, Runcu, Râu Alb, Dărmăneşti şi Răzvad. Mai mult, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că acestui demers s-ar ralia consilierii locali şi chiar angajaţii primăriei. „Am convocat astăzi (miercuri - n.r.) o şedinţă de consiliu local. Vom hotărî să intrăm în grava foamei toată primăria, consilierii şi angajaţii şi eventual să mergem la Guvern, să stăm pe scările Palatului Victoria.

Suntem într-o situaţie fără ieşire „, a declarat pentru Mediafax primarul localităţii Vişineşti, Ion Surlea. „Cred că vom ajunge să intrăm în grevă de avertisment pentru Guvern şi, dacă nu se vor lua măsurile de rigoare, vom ajunge la greva foamei, pentru că noi avem contracte de onorat, avem investiţii de făcut. Noi, ca şi comună (sic!), ne-am achitat toate datoriile către stat, au fost colectate aproape toate taxele şi impozitele şi iată în ce situaţie ne aflăm“, a întărit primarul din Răzvad, Petre Coman. Şi vicele PD-L Ioan Oltean a anunţat că va propune conducerii partidului să îşi scoată primarii în stradă, în acţiuni de protest similare cu cele ale sindicaliştilor.

Acţiunile vin după ce, prin două hotărâri de Guvern recente, Executivul a alocat circa 600 de milioane de euro „cu dedicaţie” pentru localităţile conduse de primari PNL-PSD. Potrivit CJ, doar 2 din cele 40 de primării PD-L au primit fonduri la ultima alocare.

Citește și: