Ilinca Nazarie
1485 vizualizări 12 nov 2019

„Ceea ce pot să vă spun este că se pare că a spune adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât şi conducerea centrală a Partidului Social Democrat. Din informaţiile pe care le-am aflat din interiorul acestui faimos CEX, pe care l-am crezut dispărut ca şi excluderi din etapa Dragnea, se pare că am fost exclus la cererea expresă a lui Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău", a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Întrebat dacă crede că excluderea sa vine în urma postării pe care a făcut-o pe contul său de Facebook, în care a menţionat faptul că „multor PSD-işti le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă”, Cosmin Necula a explicat că nu este o surpriză faptul că nu este un personaj comod pentru conducerea PSD.

„Am 19 ani în PSD şi pot să vă spun că eu consider că a spune adevărul este o stare de normalitate. Prima oară când am spus că trebuie să ne retragem de la Guvernare şi doamna Dăncilă trebuie să îşi dea demisia din funcţia de premier a fost acum şase luni, deci nu este o supriză faptul că nu sunt un personaj comod pentru conducerea PSD. Dar, eu cred până la urmă că este foarte important să facem ceea ce este cel mai bine pentru ţară şi ceea ce este cel mai bine pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm, noi, cei de stânga, nu doar să ascultăm orbeşte nişte reguli de partid, impuse de vreun comitet executiv sau de un preşedinte de organizaţie locală", a explicat Cosmin Necula.

Acesta a menţionat faptul că principala problemă pe care a avut-o cu cei din conducerea PSD a plecat de la banii pentru municipiul Bacău.

„Pentru mine cel mai important este municipiul Bacău, am foarte multe proiecte. Principalul scandal pe care l-am avut cu conducerea atât locală, cât şi centrală a PSD, a ieşit din faptul că efectiv şi-au bătut joc de banii muncipiului Bacău şi au luat peste 100 de milioane din banii municipiului şi au dat înapoi doar 30 de milioane. Deci, de la banii pe care i-au luat de la Bacău a ieşit această problemă. Proiectele principale ale Bacăului sunt cele mai importante pentru mine şi, pe de altă parte, vă pot spune că voi rămâne un om de stânga", a declarat Cosmin Necula.

Primarul Bacăului a scris, marţi, pe Facebook, că rezultatele votului de duminică nu sunt o surpriză şi că „multor PSD-işti le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă”: „O campanie în care Iohannis era deja câştigător, cu mulţi PSD-işti cărora le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil şi cu un scor neaşteptat de bun pentru Mircea Diaconu. Nicio surpriză că Iohannis a câştigat detaşat, nici nu s-a chinuit prea tare. Poate a avut doar emoţii ca nu cumva să intre Barna în turul 2 şi să îi facă o viaţă foarte grea".

Primarul Bacăului se întreabă, în aceeaşi postare, dacă Viorica Dăncilă ar trebui să mai rămână la conducerea PSD: „A fost prima campanie la prezidenţiale în care PSD s-a chinuit să-şi aducă propriul candidat în turul doi şi a obţinut cel mai mic scor din istorie. Nu poţi să fii mulţumit cu aşa ceva niciodată! Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă preşedintele PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?”.

Foto: Cosmin Necula / Facebook 

 

Citește și: