Gandul.info
Gabriel Pecheanu
3673 vizualizări 2 mar 2018

”De frică (a convocat Liviu Dragnea congresul PSD - n.r.). Se depreciază foarte mult imaginea dumnealui în interiorul partidului şi începe să-i fie frică că îşi pierde sprijinul. De altfel, noi am avut aseară o şedinţă a organizaţiei minicipale PSD şi m-am dus şi eu în calitate de primar ales al acelei localităţi şi am vrut să văd şi eu care este punctul de vedere al acelor oameni. A ieşit cu huiduieli, amintindu-se foarte mult că este cea mai tragică situaţie în care este PSD de la înfiinţarea sa. Deci cred că de frică şi de altfel cred că nici nu va fi”, a declarat Mihai Chirica.

El a mai spus că nu vor fi probleme cu reconfirmarea lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD.

”Cei care se duc acolo se duc acolo se duc să voteze dinainte fiind ştiut rezultatul. Deci nu cred că va avea probleme, dar nu a dispărut problema. Deci problema deprecierii credibilităţii domniei sale în partid va continua să fie principala sa problemă”, a adăugat Chirica.

Primarul municipiului Iaşi a mai afirmat că sunt necesare schimbări în conducerea partidului.

”Va trebui să se plece de sus în jos, în aşa fel încât lucrurile să poată intra pe un făgaş cât se poate de normal. Eu nu am auzit niciodată de asemenea de atitudini în partid. Credeţi-mă, am stat la aceeaşi masă cu dl. Ponta şi cu dl. Geoană. Nu a fost niciodată acest lucruşi probabil nici nu va mai fi. A trecut partidul printr-o situaţie extremă din punct de vedere al credibilităţii şi al modalităţii în care este condus şi asta se va vedea la următoarele alegeri”, a mai spus MIhai Chirica.

El a mai spus că nu a primit decizia de excludere din PSD, dar că o va contesta inclusiv în instanţa de judecată.

”Eu am citit din presă. S-a şi făcut o conferinţă de presă la nivelul organizaţiei judeţene în care se vorbea despre această decizie. Nu este o măsură democratică a PSD. Cred că nimeni nu a avut curiozitatea să citească statului partidului sau chiar Constituţia. Ar fi observat nişte lucruri acolo. (...) Voi contesta în instanţă şi în procedurile partidului. Voi primi (de la comisia de integritate - n.r.) un rezultat extraordinar de previzibil, dar în instanţă, cu siguranţă, mecanismul justiţiei care va avea cu siguranţă alt rezultat”, a conchis Chirica.

Citește și: