627 vizualizări 17 mai 2019

„E vorba de ambiţiile mele vis-a-vis de modul în care se face politică şi faptul că nu pot să stau deoparte. Când văd că s-a coborât atât de mult nivelul când e vorba despre probleme serioase şi se preferă ura... Eu rămân adeptul valorilor de dreapta şi spre satisfacţia colegilor în ceea ce priveşte construcţia dreptei în Târgu Mureş, mă determină să nu îi las singuri pe colegii mei. Să arătăm cetăţenilor că există oameni şi partide care doresc ca lucrurile să meargă normal în ţara asta. Dacă vă gândiţi la reforma uriaşă care trebuie făcută în administraţie e o provocare mare", a declarat Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureş a devenit aşadar membru ALDE, urmând să preia şi conducerea filialei de Mureş.

„În România partidele se definesc prin denumire şi cred că nu e suficient, denumirea nu e relevantă în politica unui partid, politica este profilul partidului şi valorile pe care le promovează. ALDE e un partid liberal şi am pretenţia să spun că suntem singurul. Ceilalţi care poartă denumiri de liberali, atâta vreme cât slujesc sistemul caracterizat prin abuzuri grave, prin încălcarea drepturilor nu au cum să se revendice ca partid de factură liberală", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Târgu Mureş.

Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureş din anul 2000 şi până în prezent, a fost înscris în PNŢCD şi mai apoi a deţinut funcţia de lider al PD Mureş (din anul 2006).

În 2016 a câştigat al cincilea mandat de edil în Târgu Mureş, după ce a candidat din nou independent.

Citește și: