"La această întâlnire au participat candidaţii pentru funcţiile de miniştri, s-au prezentat fiecare astfel încât parlamentarii să îi cunoască sau să îi recunoasă pe cei care au mai fost miniştri, la audierile din comisii. Doamna Dăncilă ne-a facut o scurtă prezentare a obiectivelor, am reţinut dorinţa de a înlesni şi de a avea o calaborare foarte bună cu Coaliţia parlamentară, obiectivul principal fiind îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare. Există o dorinţă ca mâine să se prezinte cât mai bine şi am convingerea că şi în continuare grupurile parlamentare vor da sprijinul de care este nevoie ca viitorul cabinet să performeze cât mai bine", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul întâlnirii.

Întrebat dacă s-a discutat şi despre modificarea legilor justiţiei, preşedintele ALDE a declarat că discuţiile cheie au vizat domeniul economic, precizând însă că s-a discutat general şi despre statul de drept. "Am vorbit şi despre necesitatea consolidării statului de drept, de restabilire a normalităţii şi a continuării acestei lupte cu statul paralel şi cred că printr-o relaţie solidă Guvern - Parlament vom putea să restabilim normalitatea în România şi să câştigăm lupta cu statul paralel." a mai spus Tăriceanu. 

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că întâlnirea era una necesară.

"A fost o întâlnire necesară, ne-am întâlnit cu toţi parlamentarii PSD ALDE pentru a discuta despre programul de mâine, pentru ca premierul desemnat să aibă o primă discuţie cu parlamentarii", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are emoţii în legătură cu votul de învestitură, Liviu Dragnea a precizat că tot timpul este emoţionat.

"Tot timpul sunt emoţionat când colegii mei sunt audiaţi in comisii, aşteptăm cu înfrigurare să se termine votul de mâine.Sunt un pic aşa emoţionabil, de obicei", a spus el.

Şedinţa grupurilor parlamentare PSD-ALDE a fost una pregătitoare, iar la reuniune au participat  şi liderii organizaţiilor PSD din ţară, potrivit unor surse politice. 

Sâmbătă, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire şi cu miniştrii validaţi de conducerea PSD pentru portofoliile din noul Executiv.

Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au decis, vineri, ca audierile miniştrilor guvernului condus de Viorica Dăncilă să se desfăşoare luni, între orele 8.00-14.00, urmând ca până seara să fie dat şi votul final.

”Începând de la ora 15.00 va fi şedinţa în plen, unde prim-ministrul prezintă programul şi lista membrilor guvernului, urmată de dezbaterea în plen. În final va fi votul final de învestitură”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Programul de guvernare cu care Guvernul Dăncilă va merge, luni, în Parlament este, în mare parte, acelaşi cu care PSD a însărcinat şi celelalte cabinete. Modificările constau în updatarea datelor, o serie de măsuri pentru care se prevedea intrarea în vigoare în 2017 fiind acum programate pentru 2018. 
 

Citește și: