Cristina ANDREI
18286 vizualizări 29 iul 2017

Primarul din Bistriţa, Ovidiu Creţu, va încasa de luna viitoare un salariu triplu faţă de cel primit până acum, în urma unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, în timp ce salariile angajaţilor din subordine vor creşte cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Consilierii municipali din Bistriţa au aprobat, luni după-amiaza, un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Bistriţa şi serviciile de interes public local. În total, cei 895 de angajaţi ai municipalităţii la care se mai adaugă şi aproximativ 200 de asistenţi personali, vor beneficia, începând de luna viitoare, de salarii majorate cu sume cuprinse între 200 şi 1000 de lei.

Conform hotărârii adoptate de consilierii locali din Bistriţa, cele mai mari creşteri salariale vor fi la nivelul conducerii primăriei municipiului Bistriţa, primarul, cei doi viceprimari, administratorul public şi secretarul municipiului urmând să încaseze sume de peste 10.000 de lei lunar.

Cea mai mare creştere, de aproape trei ori faţă de salariul pe care îl încasează în prezent, se înregistrează în cazul primarului Ovidiu Creţu, care, începând din luna august va avea o indemnizaţie de 13.050 de lei faţă de 4.200 cât câştigă în prezent.Cei doi viceprimari ai municipiului Bistriţa vor avea salarii de 11.600 de lei, iar administratorul public va încasa 10.310 de lei. Salarii peste 10.000 de lei vor avea şi secretarul municipiului - 10.440 de lei, arhitectul şef- 10.295 RON şi directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Iar Creţu nu este singurul care a profitat de faptul că prin semnătura sa se pot face măriri de salarii. Consiliul Judeţean Braşov a decis mărirea salariilor cu 50%, iar pentru oraşul Urlaţi din Prahova creşterile de salarii au fost votate încă din prima săptămână a lunii iulie. 

10.500 de lei, brut, (7.363 de lei, net) este cel mai mare salariu de bază al unui funcţionar public din Primăria Sibiu, începând de luna aceasta. La capătul opus, cel mai mic salariu va fi cel oferit unui muncitor necalificat – 1.595 de lei, brut (1.165 de lei, net). Noile salarii au fost crescute în urma intrării în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, lege care permite aleşilor locali să voteze – între anumite limite – salariile pe care să le încaseze funcţionarii şi personalul contractual. Creşterile substanţiale nu au putut fi aplicate, însă, şi la CJ Sibiu, unde conducerea instituţiei arată că o majorare semnificativă poate afecta bugetul de investiţii al judeţului, informează turnulsfatului.ro. 

Funcţia de director general în cadrul administraţiei Sibiului este recompensată cu 7.555 de lei (gradul I), în timp ce la judeţ acest salariu este de 6.498 de lei. Arhitectul şef al Sibiului va avea un salariu de bază tot de 7.555 de lei (gradul I), în timp ce arhitectul şef al judeţului are un salariu de bază de 5.948 de lei.

Joi s-au întâlnit în şedinţă şi consilierii judeţeni din Alba, iar pe ordinea de zi, s-au aflat mai multe proiecte care privesc majorarea salariilor pentru angajaţii instituţiei şi pentru cei din instituţiile subordonate, în urma intrării în vigoare a noii legi a salarizării, scrie şi ziaruluunirea.ro, anunţând că şi aici au fost majorate salariile celor din administraţie. 

Salariile tuturor angajaţilor Consiliului Judeţean Covasna au fost majorate începând cu data de 1 iulie, conform Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar în cadrul acestei instituţii nu vor mai exista posturi plătite cu mai puţin de 2.000 de lei net, informează weradio.ro. Astfel, s-a ajuns ca angajaţilor cu studii medii să li se dubleze salariile, ajungând în jurul a 2.000 de lei lunar, iar debutanţii cu studii superioare să aibă lefuri de 4.350 lei brut, respectiv 3.035 lei net.

Şi la Consiliul Judeţean Sălaj cresc salariile. Din această lună, salariaţii Consiliului Judeţean Sălaj şi a administraţiilor publice mărite vor fi mărite în funcţie de reglementările Legii 153 pe 2017. Ca urmare a aplicării actului normativ menţionat, fondul de salarii al Consiliului Judeţean Sălaj va fi majorat cu 4,8%. 

Şi funcţionarii publici din Iaşi se vor bucura de măriri de salarii, asta după ce consilierii locali şi cei judeţeni au aprobat noua grilă. În urma acestor modificări, un îngrijitor de la Consiliul Judeţean va avea un salariu lunar de aproape 1.600 de le net, secretarul judeţului va avea peste 10.000 de lei lunar, iar un şef serviciu, aproximativ 9000 de lei pe lună. 

Conştiincioşi, primarii au aplicat rapid măsurile din programul de guvernare al PSD, astfel că angajaţii primăriei Urlaţi, Prahova, de exemplu, au acum salarii ca de multinaţională, scrie Observatorul de Prahova. Contabilul Clubului Sportiv local câştigă  acum 4.000 de lei brut, la fel ca şi managerul Casei de Cultură, iar bibliotecarul localităţii, 4.500 de lei. 

Şi la Caranşebeş a intervenit o situaţie asemănătoare, astfel că toţi consilierii locali s-au întâlnit vineri în şedinţă pentru a-şi aproba noile salarii, informează Reper 24. Conform legii, primarul municipiului Caransebeş are un salariu brut de 9.425 de lei. Tot în funcţie de numărul de locuitori se stabilesc şi salariile viceprimarului şi city-managerului, în cazul de faţă acestea fiind de 7.975 de lei.

Consilierii locali liberali au aprobat, vineri, noua grilă de salarizare pentru funcţionarii publici şi personalul contractual, în timp ce colegii lor social-democraţi au preferat să se abţină de la vot. Conform acesteia, angajaţii cu funcţii de conducere vor avea următoarele salarii brute: secretarul Primăriei – 7.830 de lei, arhitectul-şef 7.685 de lei, directorii executivi 5.800 de lei, şefii de servicii 4.495 de lei, iar un şef de birou 4.060 de lei.

Vorbind despre sursele care vor acoperi aceste majorări salariale, Felix Borcean a declarat că probabil se va renunţa la alte lucruri, deoarece asigurarea salariilor reprezintă o prioritate pentru orice administraţie locală. „Dacă mă întrebaţi pe mine dacă aş vrea să stea lucrurile altfel, aş răspunde că da, aş vrea ca ele să stea altfel. Mi-aş dori, dacă ar fi după mine, însă trebuie făcută o analiză atentă, mi-aş dori, aşadar, o micşorare a personalului din Primăria Caransebeş, şi cred că orice unitate administrativ-teritorială ar trebui să se preocupe de astfel de lucruri, de la cea mai mică comună, până la Consiliul judeţean. Noi avem 170 de angajaţi, evident că fiecare are atribuţiile sale, doar că se poate proceda la o restructurare a aparatului administrativ. Dacă ar fi să avansez o cifră, de la 170, am putea ajunge la 120, 130 de persoane. Poate chiar 100. Poate atunci s-ar munci mai atent, salariile ar fi mai mari, s-a putea aplica şi alte grile de salarizare, deci ar fi o măsură care ar nemulţumi o bună parte dintre angajaţi, ar crea o presiune în primul rând pe umerii primarului, dar ar crea satisfacţii salariale celor care rămân şi, bineînţeles, economii la buget”, a mai adăugat edilul, care a mai spus că prea numeros este personalul din birouri.

Febra respectării promisiunilor electorale i-a lovit şi pe politicienii  din Timiş. Consiliul Local a aprobat chiar ieri noile lefuri, primarul Nicolae Robu precizând că acestea au crescut cu 300 de lei pentru toţi angajaţii, informează radiotimisoara.ro. 

Cel mai mare salariu din Primăria Timişoara îl are primarul Nicolae Robu, care câştigă 13.000 de lei brut. Nicolae Robu mai are un venit de 14.000 de lei lunar din postura de profesor universitar. La această sumă se adaugă o majorare de 25 la sută ca urmare a obţinerii, de către Robu, a unei gradaţii de merit.

Cele mai mare salarii din primăria Timişoara, după primar şi viceprimari, le au secretarul primăriei Simona Drăgoi şi city managerul Robert Kristof. Cei doi câştigă 11.000 de lei brut. Un director primeşte 9.600 de lei, iar un şef de birou câştigă 7.600 de lei. Potrivit proiectului, cel mai mic salariu de şofer din Primăria Timişoara este de 3.000 de lei, dar poate ajunge la 3.300 de lei, brut. Primarul Nicolae Robu susţine că în primărie încă sunt nemulţumiri legate de salarii.

Şi angajaţii Consiliului Judeţean Timiş vor primi salariile mărite în 10 august. Indemnizaţia unui consilier judeţean creşte cu 400 de lei, de la 690 de lei. Indemnizaţia preşedintelui consiliului judeţean este 13.050 lei (brut), iar cea a vicepreşedinţilor şi a secretarului 11.600 lei (brut). Pentru secretarul judeţului salariul de bază este de 11.600 de lei, iar pentru şef serviciu – 8.524 lei. Un consilier al preşedintelui CJ Timiş poate lua ca salariu de bază de la 6.207 la 7.749 de lei. Un consilier juridic sau inspector de specialitate poate ajunge la 7.749 de lei pe lună, iar un îngrijitor la 2.684 de lei. Un şofer poate ajunge să primească un salariu de bază de 3.648 lei, iar un muncitor calificat (zugrav, mecanic, telefonist) la 3.485 lei, în funcţie de gradul de profesional, potrivit tion.ro.

Nici la Câmpina lucrurile nu sunt mult diferite, astfel că  la şedinţa de joi, 27 iulie, Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate de voturi noile salarii ale angajaţilor din Primărie şi ale poliţiştilor locali, salarii considerabil mărite faţă de cele existente până acum, informează campinatv.ro.

Indemnizaţia primarului municipiului Câmpina a fost stabilită la 9.425 lei brut, iar cea a viceprimarului - la 7.975 lei brut. Mai departe, salariul de bază al secretarului municipiului Câmpina va ajunge la 7.903 lei, cel al unui director executiv - până la 7.656 lei, iar cel al unui şef serviciu - 6.641 lei. Un şofer din Primăria Câmpina şi un muncitor calificat vor avea până la 2.190 lei salariu de bază, iar un muncitor necalificat - 1.784 lei.

Deşi salariile cresc în majoritatea instituţiilor de stat, conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud caută soluţii pentru a da mai puţini bani angajaţilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Radu Moldovan. În ciuda reducerilor de salarii despre care vorbeşte Radu Moldovan, vor fi venituri mai mari pe care le vor obţine, de la 1 iulie, preşedintele, vicepreşedinţii şi administratorul public al judeţului, conform legii salarizării unitare.

„În urma discuţiei cu sindicatele am acceptat să aplic deciziile Curţii Constituţionale. A avut loc o creştere de salarii la începutul anului. În momentul de faţă la Consiliul Judeţean nu cresc salariile, rămân salariile în plată. Când vor creşte salariile, depinde de performanţa angajaţilor. Dacă, însă, studiaţi fondul legii salarizării şi nu o spun nici peiorativ, nici ironic - decizia nivelului de salarizare este la latitudinea consiliului. Executivul are obligaţia să prezinte propuneri şi avem două limite: limita de jos care este salariul minim pe economie iar salariul vicepreşedintelui, stabilit prin legea salarizării, este limita maximă. La Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu creşte de la 1 iulie niciun salariu, cu niciun cent, pentru că au crescut la începutul anului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Preşedintele CJ a mai spus că încearcă să găsească soluţii la Ministerul Muncii pentru ca o scădere a salariilor să fie legală.

„Avem în momentul de faţă multe adrese la Ministerul Muncii pentru că mă interesează foarte tare să am dreptul să le scad (n.n salariile). Vorbesc foarte serios! Le-am spus tuturor colegilor mei că odată cu evaluarea anuală a angajaţilor din aparatul de specialitate, vom face şi salarizarea. Cei care au făcut ceea ce au de făcut vor rămâne cu salariile pe care le au, cei care nu, voi propune Consiliului Judeţean o grilă de salarizare pentru anul 2018. În momentul de faţă, în sfârşit, după zeci de ani, în administraţia publică locală avem salarii civilizate”, a mai spus Moldovan.

În ciuda reducerilor de salarii despre care vorbeşte Radu Moldovan, vor fi venituri mai mari pe care le vor obţine, de la 1 iulie, preşedintele, vicepreşedinţii şi administratorul public al judeţului, conform legii salarizării unitare.

„Dacă nu mă înşel, salariul meu brut este undeva în jurul a 9.000 de lei, deci circa 6.000 net şi el va creşte cu maxim 50 la sută. Va ajunge la 13.000 şi ceva brut”, a mai spus Radu Moldovan.

Şi salariile parlamentarilor s-au dublat în ultima lună 

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat la începutul lunii iulie sumele de bani alocate aleşilor care nu locuiesc în Bucureşti sau Ilfov, în valoare de 6.525 lei pe lună. Asta după ce, prin noua Lege a salarizării, indemnizaţia lunară a fost stabilită la 13.050 lei pe lună, la care se adaugă şi sumele forfetare de 19.575 de lei pe lună.

Deputaţilor şi senatorilor care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov li se acordă lunar, pe durata mandatului, pe bază de declaraţie pe proprie răspundere care reprezintă document justificativ, o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor, şi respectiv al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul Bucureşti.

„De la 1 iulie 2017, indemnizaţia lunară a unui parlamentar a fost stabilită la cuantumul de 13.050 lei confoirm prevederilor legii salarizării. Cuantumul minim determinat conform prevederilor legislative menţionate este de 6525 lei", se precizează în documentul aprobat de Birourile Permanente Reunite.

La acestea se adaugă şi suma forfetară pe care o primesc aleşii statului, în valoare de 19.575 de lei şi se acordă lunar până la data de 5 a lunii în curs pentru luna precedentă.

 

Citește și: