Gandul.info
Iasmina Ardelean
1276 vizualizări 5 mar 2018

„După ce a devenit oficială discuţia despre alegeri şi s-a votat că vor fi alegeri, o să avem o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii de pe zonă şi vom stabili cine va reprezenta zona”, a răspuns Tudose, întrebat dacă va candida la Congres.

Acesta a adăugat că nu îl interesează funcţia de preşedinte executiv. În ceea ce priveşte modificarea statutului, Tudose a precizat că aceasta poate fi de bun augur. „În primul rând, că nu mai e un război în toată ţara. Vor fi alegerile, cred eu, mult mai liniştite. Adică, şase judeţe sunt în stare să pice de acord cu cine să-i reprezinte”.

Întrebat dacă crede că este nevoie ca Dragnea să ceară un vot de încredere la Congres, fostul premier a răspuns: „Nu, nu s-a pus problema. Nu există noţiunea asta de vot de încredere, în primul rând”.

În privinţa criticilor aduse de Gabriela Firea, care a susţinut că Guvernul i-a pus beţe în roate, Tudose a precizat că aceasta s-a referit la toate Guvernele şi că are dreptate.

„Confirm şi eu că are dreptate. La nivel de primar general, la nivel prim-ministru, la nivel de miniştri, am reuşit să ne întâlnim şi să picăm de acord şi abia apoi apar tot felul de organisme, de funcţionari, care găsesc zece mii de motive pentru care ceea ce s-a stabilit şi e şi în programul de guvernare, e de bun-simţ să facă, nu se pot face sau durează 10-15-20 de ani”, a precizat Mihai Tudose.

Solicitat să comenteze cererea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Tudose a spus: „De ce mă puneţi pe mine să comentez ce spun alţii?”. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, înainte de şedinţa CEx PSD, că ia în calcul să candideze pentru un post de vicepreşedinte al PSD, însă ameninţă că dacă proiectele Capitalei nu vor fi duse la îndeplinire într-un timp rezonabil, va demisiona din funcţiile politice.

"Îmi voi da demisia din toate funcţiile politice şi rămân simplu membru de partid. (..) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcţiile politice. Am stabilit cu doamna Dancilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Drganea. Nici preşedintele (n.r.Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susţinearea colegilor de la Bucureşi şi a organizaţiei de femei, voi candida pentru un post de vicepreşedinte naţional. Dacă aceste termne sunt depăşite nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care "pun beţe în roate" proiectelor Municipalităţii.

"Aş dori să aflu motivele pentru care sunt puse beţe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru", a completat Firea.

Citește și: