Roxana Preda
21139 vizualizări 29 sep 2016

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. "Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare", a declarat preşedintele.

Şeful statului a insistat că "Dacian Cioloş ar putea să-şi continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor". "Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste priecte", a subliniat el.

Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României. "După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia", a spus şeful statului.

Întrebat dacă se va contura o majoritate care îl propune pe Cioloş premier, preşedintele a răspuns: "Atunci probabil poziţia mea va trebui să fie cea pe care am avut-o şi în 2009".

Citește și: