Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda Fundaţiei Mişcarea Populară, îl dă învingător, pentru prima dată, pe prezidenţiabilul Klaus Iohannis, dacă acesta ar ajunge în turul doi al alegerilor faţă în faţă cu Victor Ponta, potrivit Digi24.

Mai exact, puţin peste 50% dintre cei chestionaţi au spus că l-ar alege pe Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Sondajul este prima cercetare în care Ponta nu a ieşit câştigător în faţa oricui altcuiva. Diferenţa dintre cei doi este însă în marja de eroare a sondajului.

Cercetarea a fost comandată de Fundaţia Mişcarea Populară şi a fost realizat în perioada 3-12 iulie, pe un eşantion de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Persoanele chestionate au fost întrebate "Cum aţi vota în turul doi al prezidenţialelor?". Un procent de 49.6% a ales Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis şi-a adjudecat 50.4% din voturi.

Anterior, un sondaj curs, comandat de Fundaţiei România Noastră, înfiinţată de Mircea Geoană, îl dădea câştigător pe Ponta, cu 53% din voturi.

Dintr-un sondaj IRSOP reiese de asemenea că Ponta ar câştiga în faţa lui Iohannis cu 49% din voturi, faţă de 43% pentru primarul Sibiului.

 

Citește și: