Elena Crangasu
242 vizualizări 17 oct 2019

Orban, despre învestitură: Nu suntem în situaţia de la moţiune. Nu mai avem timp să convingem oamenii

Ludovic Orban afrimat că votul de învestitură pentru Guvernul desemnat de preşedintele Iohannis este diferit de situaţia de la moţiunea de cenzură. El a adăugat că este obligat de Constituţie să meargă la votul din Parlament în 10 zile, astfel că nu mai are timp să convigă parlamentari.

Citiţi continuarea...

Orban: Discuţiile cu Pro România au fost pozitive. A rămas să avem runda a doua

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că discuţiile cu Pro România au fost pozitive, însă au stabilit o nouă rundă de negocieri. El a adăugat că Victor Ponta nu a cerut portofolii ministeriale şi că PNL e deschis pentru alegeri anticipate, însă doar în urma unui acord.

Citiţi continuarea...

Ştirea iniţială. Premierul desemnat, Ludovic Orban, se va întâlni, în decursul zilei de joi, cu reprezentanţii Pro România, la ora 13.00, UDMR, la ora 15.00 şi cu cei ai ALDE, la 16:30.

Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri.

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuţii şi cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât şi individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuşi să susţină Executivul PNL.

Guvernul Orban va avea o configuraţie de maxim 16 ministere.

Deputatul PNL Ioan Cupşa este vehiculat să preia portofoliul Justiţiei, Laurenţiu Leoreanu este posibil să fie propus la Ministerul de Interne, iar Lucia Bode ar putea fi numit la Ministerul Transporturilor, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Potrivit surselor politice, partidul condus de Ludovic Orban ar putea să îl propună pe deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu la Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode - Ministerul Transporturilor, Emil Dumitru - Ministerul Agriculturii, Robert Sighiartău - ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe ar putea fi decisă de preşedintele Klaus Iohannis, unde este posibil să fie nominalizat consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu.

De asemenea, Florin Cîţu ar putea fi propus la Finanţe. La Ministerul Apărării un nume luat în calcul pentru a conduce portofoliul este Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ministerul Fondurilor Europene - Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie.

Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Violeta Alexandru sau Dan Vîlceanu, însă Ludovic Orban înclină spre primul nume, liderul PNL Bucureşti, au explicat sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că premierul desemnat este Ludovic Orban.

 

Citește și: