Sorina Ionaşc
284 vizualizări 5 nov 2013

Comisia Roşia Montană se aproape de finalul dezbaterilor, preşedintele Darius Vâlcov anunţând că miercuri seară sunt şanse foarte mari ca raportul final pe proiectul privind exploatările de la Roşia Montană să fie dat.

"Sperăm din toată inima ca acest raport să fie dat mâine seară, membrii din comisie s-au angajat să rămână cât este nevoie ca să nu mai prelungim această comisie. Sunt foarte multe întrebări legate de acest proiect şi noi nu putem să spunem un simplu da sau nu, ca să oferim cât mai multe răspunsuri", a declarat Vâlcov, la sfârşitul şedinţei.

Mai mult, acesta a anunţat că proiectul de lege în forma venită de la Guvern va mai fi supus la vot, ci se va trce la aprobarea sau respingerea noii forme a proiectului.

Prima parte a raportului constă în sinteza audierilor, a doua parte se referă la punctele de vedere a celor patru grupuri de lucru pe domenii specializate, în funcţie de datele din proiectul iniţial, în timp ce în a treia parte a raportului va fi noul proiect de lege care va ieşi din cadrul comisiei.

"Prima parte a raportului a fost finalizată, mâine dăm votul pe această parte, la fel ca pentru cele patru rapoarte ale grupurilor de lucru, astfel încât mâine seară încercăm să luăm în dezbatere şi ultimele două amendamente şi să dăm votul pe raportul final. Nu avem concluzia, sper că mâine seară s-o avem", a mai spus Vâlcov.

Citește și: