Gandul.info
Iasmina Ardelean
1802 vizualizări 2 mar 2018

„Mesajul cu care dumnealui (Timmermans – n.r) a venit este că trebuie să existe un dialog permanent între autorităţile de aici şi de la Bruxelles. A fost o conlucrare bună şi eu cred că printr-un dialog, toate acele, să zicem, neconcordanţe care au apărut între ce s-a întâmplat sau între percepţia că s-a întâmplat în România, nu vor mai fi. Fără îndoială, nu vor mai fi astfel de diferenţe de opinie între Bucureşti şi Bruxelles.

De asemenea, deputatul PSD a precizat că nu a remarcat o nuanţă critică în discursul lui Timmermans.

„Nu am văzut o nuanţă critică în discursul său, eu mă refer la partea parlamentară. Discursul pe care l-a avut la Parlament, din punctul meu de vedere, a fost un discurs constructiv şi un discurs în ideea că, conlucrând, putem găsi soluţii pentru finalizarea MCV-ului şi pentru a pune la punct legislaţia, aşa cum trebuie”, a adăugat Iordache.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bucureşti că instituţia pe care o reprezintă este foarte bine informată, iar scuza că nu ar exista o bună informare nu va mai exista pe viitor deoarece va exista un contact direct.

"Vreau să evit orice fel de neînţelegere şi de aceea am stabilit că vom avea contacte directe cu instituţiile implicate şi tocmai pentru că se depun eforturi intense mari, suntem bine informaţi, putem fi mai bine informaţi dar nu am avut impresia că nu am fost informaţi. (...) Motivul pentru care suntem în contact direct, ca preşedintii Camerelor să mă sune direct când au impresia că nu am înţeles . Să meargă în presă dacă vor, dar să mă sune pentru că merge mai bine dacă vorbim direct", a declarat Frans Timmermans.

Acesta a mai spus că există o echipă bună a Comisiei Europene la Bucureşti şi mereu va informa corect.

Declaraţiile vin în contextul în care Liviu Dragnea a acuzat reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti de dezinformare cu privire la declaraţiile Vioricăi Dăncilă, în perioada preluării mandatului.

Citește și: