Gandul.info
Raluca Pancu
986 vizualizări 4 oct 2017
"Avem nevoie de stabilitate legislativă, de predictibilitate în domeniul fiscalităţii şi al legislaţiei muncii (....) Avem mare nevoie să dezvoltăm piaţa auto din România, trebuie să găsim un echilibru între proporţia de maşini noi şi cea la mâna a doua (....) Performanţele noastre şi creşterea producţiei sunt indispensabile pentru a păstra locurile de muncă de la Dacia şi pe furnizorii noştri", a declarat Yves Caracatzanis, directorul general al Dacia şi al grupului Renault România.
 
Atât şeful Senatului, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor au vorbit, în cadrul conferinţei, despre "lucrurile esenţiale" pe care le-au atins în discuţia cu directorul Caracatzanis, printre care s-au numărat şi "necesitatea unei stabilităţi în domeniul legislaţiei", dar şi proiectele de infrastructură. 
 
"Am discutat despre viitorul Dacia. Ceea ce ne interesează cel mai mult, pe mine, pe domnul preşedinte al Camerei, e viitorul Dacia, în România. Aşa cum aţi văzut, interesul manifestat de Dacia, în România, este să se menţină centrul de gravitaţie în România, având în vedere că Dacia se fabrică şi în alte ţări (...) Suntem într-o competiţie în care vrem să rămânem competitivi (...) Suntem într-o situaţie care e foarte bună, dar trebuie să vedem ce trebuie să facem pentru viitor şi am discutat cu directorul general câteva lucruri esenţiale - necesitatea unei stabilităţi în domeniul legislaţiei pentru ca planurile de afaceri să poată fi duse pe termen lung, necesitatea unor proiecte de infrastructură în zona Piteştiului şi nu numai, care să mărească competititivitatea celor produse aici", a spus Tăriceanu. 
 
"Am discutat şi despre stabilitate legislativă, despre un subiect important care se discută de mult timp, despre mutarea contribuţiilor din dreptul firmei în al angajatului. I-am prezentat domnului preşedinte care e schema (....) Şi în scurt timp Guvernul va prezenta care e procedura", a spus, la rândul său, Liviu Dragnea.
 
Potrivit liderului PSD, şi autostrada Piteşti-Sibiu s-a aflat pe agenda subiectelor dezbătute cu directorul general al Dacia şi al grupului Renault România.
 
”Ministrul Transporturilor ne-a informat pe mine şi pe prim-ministru că pe primul tronson, Piteşti-Curtea de Argeş, licitaţia a fost deja organizată, iar pe celelalte patru tronsoane urmează să se finalizeze docmunentaţia şi să se scoată la licitaţie, proiectare şi execuţie undeva prin noiembrie (...) Tot pentru noiembrie se preconizează şi licitarea tronsoanelor pentru drumul expres Craiova-Piteşti (...) S-a discutat, de asemenea, despre un pod peste Argeş care este foarte necesar pentru fabrică şi pentru restul de centură ocolitoare a Piteştilor”, a detaliat Dragnea, potrivit Mediafax. 
 
Pe de altă parte, Dragnea a subliniat faptul că programul Rabla trebuie dezvoltat. 
 
"E bine ca toţi să conştientizăm ce înseamnă să cumpărăm maşini fabricate în România faţă de maşini cumpărate second hand din străinătate. O maşină produsă în România aduce 3.500 de euro la buget, una importată-zero", a adăugat liderul PSD. 

 

Citește și: