Ramona Rosulescu
286 vizualizări 12 iun 2012

 

Aproximativ trei sute de persoane din municipiul Hunedoara au protestat, marţi seară, pe platoul din faţa teatrului din oraş, nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat alegerile locale, acţiunea de protest fiind, potrivit jandarmilor, una autorizată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, acţiunea de protest a fost organizată de Asociaţia Revoluţionarilor Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acţiunea de protest a fost autorizată în intervalul 18:00 - 20:00 şi s-a desfăşurat fără incidente", a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi de rezultatele în urma alegerilor pentru Primăria Hunedoara şi au reclamat în în acest oraş ar fi avut loc fraude electorale.

În urma numărătorii paralele a voturilor făcută de partidele politice, primar al municipiului Hunedoara a fost ales reprezentantul unei alianţe electorale între PDL, UNPR şi PNŢCD, Uniunea Social-Populară (USP), Viorel Arion, care este deputat de Hunedoara, acesta fiind urmat de independentul Barna Bende, susţinut de USL.

Potrivit numărătorii paralele, Viorel Arion a obţinut 11.041 de voturi, iar Barna Bende 10.281.

Acţiunile de protest, potrivit jandarmilor, vor continua şi în zilele următoare, organizatorii având autorizaţie pentru această săptămână în acelaşi interval orar.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că la Biroul Electoral Judeţean a fost depusă o contestaţie împotriva rezultatului obţinut în municipiul Huendoara de către candidatul independent Barna Bende, clasat pe locul al doilea.

În judeţul Hunedoara, PDL a participat la alegeri într-o alianţă electorală cu UNPR şi PNŢCD - Uniunea Social Populară, care a obţinut pentru Consiliul Judeţean circa 26 de procente.

Citește și: