Raluca Pancu
1822 vizualizări 3 feb 2017

"În toiul zilei, la Bruxelles, sute de români îşi sacrifică pauza de prânz pentru a ne apăra de hoţi. Bravo!", a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Potrivit site-ului inforoes.com, proteste sunt anunţate, pentru sâmbătă şi duminică, şi în Spania, în următoarele oraşe: Madrid , Barcelona, Palma de Mallorca, Valencia, Bilbao, Zaragoza, dar şi în Bulgaria şi Republica Moldova, duminică. Bulgarii vor protesta la Sofia, în faţa ambasadei României, în timp ce moldovenii de peste Prut vor scanda la Chişinău în semn de solidaritate cu românii care vor ieşi, din nou, în stradă în toată ţara.

 

Siegfried Mureşan anunţa, miercuri, pe Facebook, că Parlamentul European hotărâse să pună pe ordinea de zi a şedinţei de plen de joi situaţia din România, potrivit Mediafax.

''Sunt îngrijorat faţă de cei mai recenţi paşi ai Guvernului socialist din România care slăbesc sistemul de justiţie prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă privind dezincriminarea abuzului în serviciu, precum şi printr-un proiect de lege privind graţierea. Adoptarea acestor legi nocive în mijlocul nopţii contravine tuturor principiilor democraţiei şi transparenţei. Sistemul de justiţie din România a devenit, în ultima vreme, independent şi transparent, iar Guvernul României încearcă acum să-l slăbească. Justiţia trebuie să servească, în primul rând, poporul, nu pe politicienii corupţi. Această ordonanţă nu serveşte poporul şi nici nu este în acord cu un sistem de justiţie independent. Din contră, slăbeşte justiţia şi subminează încrederea oamenilor în instituţiile statului'', transmitea, miercuri, preşedintele PPE, Joseph Daul, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.

 

 

 

Citește și: