Laura Petrescu
1825 vizualizări 17 mai 2019

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Argeş, 10 persoane au fost ridicate din centrul localităţii Topoloveni şi conduse la secţia de poliţie.

„Au fost conduse la secţia de poliţie pentru legitimare. Participau la o adunare publică nedeclarată. Au afişat bannere şi au scandat lozinci. Cei 10 au fost ridicaţi după venirea lui Liviu Dragnea la Casa de Cultură”, a declarat Alexandru Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş.

„Ce-am făcut? Bă, n-auzi, ce-am făcut? Lăsaţi-mă în pace!”, strigă un bărbat ridicat de jandarmi.

Liviu Dragnea participă, vineri, la o acţiune organizată de Primăria Topoloveni la Casa de Cultură aflată în centrul localităţii.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat vineri, după ce mai mulţi protestatari care îl aşteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni au fost ridicaţi de jandarmi, afirmând că este ”un abuz care plasează Jandarmeria în rândul forţelor de represiune de tip sovietic”.

„Nu acceptaţi să săvârşiţi abuzuri împotriva cetăţenilor şi în favoarea lui Dragnea, pentru că ele nu vor putea fi muşamalizate la nesfârşit de Carmen Dan. Toate regimurile autoritare au un final, iar faptele ilegale ale Jandarmeriei rămân consemnate. Conducerea la secţie, la duba, suprimarea libertatii unui manifestant paşnic care se legitimează este un abuz care plasează Jandarmeria Română în rândul forţelor de represiune de tip sovietic, nu al celor din Uniunea Europeană. Iar faptele ilegale, subliniez, nu vor rămâne fără consecinţe”, a scris Raeţchi pe Facebook.

Jandarmeria Argeş explică de ce a ridicat protestatari: Au participat la o adunare nedeclarată

Jandarmeria Argeş anunţă că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancţionaţi contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor, transmite corespondentul Mediafax.

Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeş anunţă că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

„Astăzi (vineri n.r.), în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de Primăria oraşului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, arată sursa citată.

Persoanele vor fi sancţionate contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.

 

Citește și: