Departamentul Social - Mediafax
4429 vizualizări 27 iul 2018

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir dezvăluie că protocolul dintre SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru Liviu Dragnea, nu a fost semnat de fapt de acesta, ci de către un secretar de stat.

"Protocolul nu a fost semnat de Dragnea. Ştiu. Este la modă să îl înjurăm pe Liviu Dragnea. Da bine. Dar. Marea “dezvăluire” a protocolului “semnat de Dragnea” făcută de un deputat USR, membru în Comisia SRI, pe pagina personală de Facebook are o mică problemă: Protocolul NU e semnat de Dragnea,” scrie Dragomir pe pagina sa de Facebook. ”Minciuna a fost instant propagată prin toate gurile de tun media ale statului paralel. În rest, oricâte ceaiuri i s-ar servi de USR lui Dumbrava şi lui Coldea, asta nu suplineşte lipsa de carte: protocolul e semnat “pentru” de un secretar de stat şi NU e semnătura lui Dragnea. În plus, a pune legătură între un protocol de lucru pe zona de IT în infrastructura critică la Ministerul Dezvoltarii şi protocoalele cu judecătorii şi procurorii este cea mai mare mizerie manipulatoare a zilei. Penibil. Cei de la USR ar trebui să înţeleagă, vor înţelege la vot, că înjurăturile nu vor reuşi să îi unească pe oameni, nu vor creşte PIB-ul, nu vor aduce investiţii directe şi nu vor băga niciodată bani în buzunarele românilor."

Fostul ofiţer SRI a ataşat mesajului şi două fotografii, una cu un document cu semnătura actualului lider SD şi cealaltă cu semnătura de pe protocol.

Deputatul la care face referire Daniel Dragomir este Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), care îl acuza miercuri, pe pagina sa de Facebook, pe Liviu Dragnea de minciună: 

”Statul paralel loveşte din nou!” scria Viziteu pe Facebook. ”Prins cu minciuna, Liviu Dragnea a început clasificarea protocoalelor, în rele, mai puţin rele, bune şi cele semnate de el care sunt, cum altfel, cele mai bune! Isteria protocoalelor secrete, care a împărţit societatea, a fost generată de Dragnea, în încercarea lui de a justifica atacul mişelesc la justiţie şi la statul de drept. Acum avem confirmarea oficială că Dragnea a semnat chiar el un protocol de colaborare cu SRI, pe vremea când era ministru. Taberele din PSD încearcă să arunce vina pe Paul Stănescu, care ar fi scos acest protocol pentru a-l vulnerabiliza pe Dragnea. Fals! Protocolul a apărut pentru că am vorbit public despre el, încă din primăvara acestui an. Am văzut protocolul în Comisia de Control al SRI, am cerut de la MDRAP un răspuns oficial privind documentul şi am ieşit public permanent pe acest subiect. În tot acest timp, pesediştii mi-au spus că mint şi că nu este posibil ca Dragnea să fi semnat un astfel de protocol cu "statul paralel". Uite că este.”

Viziteu revine joi cu un alt mesaj, la care ataşează şi documentul la care face referire, pe care se vede o semnătură, în dreptul numelui Liviu Dragnea,ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

”Protocol cooperare între MDRAP şi SRI. Semnat Liviu Dragnea şi George Maior. Mai sunt şi altii,” scrie deputatul PSD. ”Deci este timpul să vă opriţi cu propaganda mincinoasă a statului paralel. PSD şi ALDE să se ocupe de economie şi problemele reale ale românilor şi nu de situaţia unor condamnaţi!#farapenali

Marţi, Liviu Dragnea declara că protocolul secret încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci şi a unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele,” afima Liviu Dragnea în Parlament. ”El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structură din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Se şi vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată."

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi "luat la întrebări" şi acuzat de înaltă trădare.

"Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine, am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine ştie ce mai dădeam informaţii unor puteri străine, şi eram şi eu, din nou, acuzat de înaltă trădare", a explicat Dragnea.

Întrebat dacă este singurul protocol de acest fel pe care l-aţi semnat în calitate de ministru, Liviu Dragnea a răspuns: "Da, din câte îmi aduc eu aminte".

Liderul PSD a adăugat că ar fi indicat ca premierul să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între instituţii şi SRI şi că ar fi bine ca Serviciul Român de Informaţii să desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetică, "ca să se termine cu legendele acestea".

Citește și: