Departamentul Politic
1324 vizualizări 10 sep 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că foloseşte abuziv anumite instituţii ale statului, prin care produce "rău, nedezvoltare, abuzuri", dar este sigur că nu va obţine al doilea mandat.

”Ce îl interesează? Al doilea mandat. Asta înseamnă că e dispus să sacrifice orice. Unde e proiectul lui de ţară despre care ne tot spune de trei ani de zile? E unul de dezbinare, de violenţe", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD afirmă că preşedintele Iohannis este cel mai puternic om din ţară, deoarece "are serviciile, mare parte dintre procurori şi influenţa asupra unor judecători şi exercită această putere într-un mod abuziv. Noi avem majoritate în Parlament şi guvernul. Noi, cu aceste instituţii, producem dezvoltare. El, cu acele instituţii, produce rău, nedezvoltare, abuzuri".

"E mai rău Iohannis. Face mai mult rău. Am tot vorbit. Băsescu a însămânţat, a conturat acest sistem, Iohannis îl duce la alt nivel.(...) Dar sunt absolut convins că Iohannis nu va mai fi preşedintele României din 2019", a spus Dragnea.

Dragnea: preşedintele blochează orice iniţiativă legislativă

Preşedintele PSD îl acuză pe şeful statului că a atacat un număr record de legi la Curtea Constituţională şi încearcă să blocheze orice iniţiativă legislativă.

"Iohannis ştie tot ce facem fiecare dintre noi. Primeşte informări în permanenţă, unde mergem, ce urmează să vorbim. Să vorbim şi despre necesitatea avizului CSAT. În legea CSAT, care conţine nişte atribuţii exagerate, pentru că îl transformă într-un supra-guvern, ceea ce nu e cazul. Se spune că proiectul de buget ia aviz consultativ de la CSAT. Aici s-a mers la ideea că CSAT trebuie să avizeze tot bugetul. E ca şi cum şi Parlamentul trebuie să stea până ia avizul. Pe 4 septembrie, când te întâlneşti în CSAT, fiecare îşi spune punctul de vedere, stai acolo până găseşti o soluţie. S-a ridicat de la masa şi a suspendat şedinţa. Ce preşedinte…?" se întreabă Dragnea.

"Un prieten drag şi coleg de partid, până acum o lună şi jumătate îmi spunea: nu ceda. De vreo două-trei săptămâni de zile îmi spune: nu ar fi mai bine să nu ne certăm cu serviciile şi să nu le mai tăiem din bani? Nimeni nu face asta, le readucem în matcă. Nimeni nu le-a tăiat bani. S-au purtat discuţii cu fiecare instituţie şi s-a ajuns la o valoare acceptată din ambele părţi. Aş vrea să se declasifice stenograma din şedinţa CSAT, cum a cerut premierul," a cerut preşedintele PSD.

El afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a atacat în şapte luni mai multe legi decât fostul şef de stat Traian Băsescu în mandatele sale: "Iohannis a atacat în 7 luni, 37 de legi. Vrea să blocheze orice se poate. Au fost legi care ne-am mirat că i-au scăpat.”

PSD şi ALDE, candidat comun la prezidenţiale

Dragnea este convins că PSD şi ALDE trebuie să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale, urmând a se stabili exact, în urma unor analize documentate, cine are cele mai mari şanse.

"Eu am spus în CEx şi o spun şi public: opinia mea e că trebuie să avem un candidat comun. Eu am experienţa din miezul USL, am fost printre cei patru care au făcut USL. Când USL s-a rupt, atunci a câştigat altcineva. Urmează când vom face anunţurile, să stabilim cine are cele mai mari şanse", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Până atunci, preşedintele PSD a convenit cu preşedintele ALDE să nu vehiculeze niciun nume: "Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi are mare dreptate. Nu trebuie să pronunţăm un nume acum, dintr-un motiv simplu, că acum se fac analize."

Citește și: