Departamentul Politic
2408 vizualizări 27 ian 2019

PSD Bucureşti a cerut retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, potriviti unor surse din conducerea organizaţiei.

”Este propunerea conducerii PSD Bucureşti. Îi vom retrage sprijinul în mod obligatoriu, îl vom înlocui din din funcţie şi-l vom exclude din partid pe Bădulescu. Organizaţiile de sector, cu excepţia organizaţiei din Sectorul 3, ne-au cerut acest lucru,” au declarat pentru Mediafax, surse din conducerea PSD Bucureşti.

Lui Aurelian Bădulescu i se reproşează declaraţiile critice la adresa conducerii partidului, a preşedintelui şi secretarului general, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu.

”Sunt trei motive. Bădulescu a făcut nişte declaraţii absolut penibile referitor la conducerea partidului, cu jigniri la televizor. L-a criticat oribil pe Liviu Dragnea şi pe Codrin Ştefănescu. Dragnea nu i-a răspuns, dar Ştefănescu i-a şi răspuns la o emisiune TV, când i-a spus că e trivial şi un golan şi că va cere excluderea sa din partid. Membrii PSD au fost şocaţi de limbajul lui Bădulescu. Doi la mână, o mare parte din consilierii PSD, de la municipiu şi toţi de la sectoare îl consideră un sabotor în ceea ce înseamnă politicile PSD în Primăria Capitalei. Mai mult, deşi s-a zvonit că e omul lui Firea, a avut curaj să se dea şi la Firea. El bate toba că nu PSD l-a pus viceprimar, ci a fost un vot în consiliu, că au avut încredere în el,” au mai spus sursele social-democrate.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a replicat că documentul nu e asumat de conducerea PSD Bucureşti.

”Până la acest moment, organizaţia de Bucureşti nu a confirmat acest document. De aceea cred că ne şi pripim şi tot încearcă punerea lui în discuţie, dar deocamdată nu şi-l însuşesc, nu are dată, nu e semnat. Trebuie să fie şi asumat să producă efecte,” a declarat pentru Mediafax, Aurelian Bădulescu.

Sâmbătă, când Bucureştiul era terorizat de căderea crengilor îngheţate sau chiar a copacilor pe străzi, viceprimarul Aurelian Bădulescu era surprins când reporterii Mediafax l-au întrebat dacă se poate interveni preventiv la copacii care prezintă risc mare de rupere.

”Aţi sunat să mă luaţi la mişto?” a întrebat Bădulescu.

El nu a considerat că ar fi nevoie de un comandament de urgenţă, deoarece nu există o reţetă pentru ce se întâmplă acum în Bucureşti. 

”Intervenim punctual pe fiecare situaţie în parte la acest moment. Nu am ce comandament să fac deocamdată. M-aţi sunat să vă spun ce facem acum. Deocamdată intervenim pe fiecare situaţie în parte. Nu avem o reţetă la momentul acesta pentru situaţia asta”, a precizat Bădulescu.

ISU Bucureşti-Ilfov aprecia drept fără precedent situaţia provocată de ploaia îngheţată, care a necesitat peste 2.000 de intervenţii ale pompierilor în 24 de ore.

"Conform statisticii orei 12:00, mai sunt 60 de cazuri în desfăşurare, mă refer aici la îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi autoturisme. În total, de la ora 6:00, sunt 236 de solicitări distincte. Voi reveni la situaţia zilei de ieri, care a fost una fără precedent, cel puţin pentru acest tip de fenomen meteo - freezing rain -, o situaţie deosebită, pentru că din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineaţă au fost doar 115 solicitări şi apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de şapte ori mai mare, iar statistica pe 24 de ore ne arată că au fost 1.800 de cazuri", a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.

Pentru rezolvarea tuturor urgenţelor, a fost dispusă suplimentarea turelor de serviciu cu pompieri din turele libere. "Unele dintre ele au plecat de dimineaţă din subunitate şi până la schimbarea turei nu s-au mai întors decât dacă li s-au stricat accesoriile, drujbele şi aşa mai departe", a mai spus Daniel Vasile.

 

Citește și: