Tibi Bujdei - Mediafax
1744 vizualizări 14 ian 2017

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a anunţat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD Suceava că obiectivul politic al organizaţiei, de a obţine două mandate de senator şi cinci de deputat în alegerile parlamentare, a fost îndeplinit.

El a menţionat însă că au fost persoane şi organizaţii care nu au reprezentat corect strategia partidului în alegerile parlamentare, iar din acest motiv s-a decis dizolvarea organizaţiilor locale PSD Mălini şi Comăneşti, au fost excluşi din partid trei membri din organizaţia municipală Suceava, între care şi un consilier local, iar fostul senator Neculai Bereanu a fost revocat din calitatea de membru al Biroului Permanent Judeţean.

Potrivit lui Rădulescu, CEx al PSD Suceava a luat act de autosesizarea Comisiei Judeţene de Etică a organizaţiei pentru că nici primarul comunei Mălini, Petru Nistor, nu a reprezentat interesele PSD urmând să se întreprindă măsurile statutare pentru excluderea sa din partid.

Tot sâmbătă, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a avut cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a fost exclus din PSD, în urma unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean Alba. Gheorghe Damian, care câştigat în 2016 al cincilea mandat consecutiv, a anunţat că va contesta decizia, care i se pare ”aberantă”, precizând că nu este normal să excluzi, ”în lipsă”, cel mai longeviv primar din partid.

Citește și: