Diana Grigore
2442 vizualizări 14 nov 2018

Vreau să vă anunţ că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunţat Emanuel Botnariu în plenul de miercuri al Senatului.

Emanuel Botnariu a fost ales în circumscripţia electorală nr.25 Ilfov, după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Grupul senatorilor PSD avea în total 71 de membri, până la demisia lui Botnariu.

Emanuel Botnariu a demisionat din PSD

În momentul de faţă grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Ţuţuianu, care figurează printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat că: "Legile constituţionale se adoptă cu votul unei majorităţi de cel puţin două treimi din numărul senatorilor. Legile organice şi hotărârile privind Regulamentul Senatului se adoptă cu votul majorităţii senatorilor. Legile ordinare şi hotărârile luate în procesul legiferării se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi".

Prin urmare, în cazul legilor organice este nevoie de votul majorităţii, ceea ce înseamnă 68 plus unul, adică 69 de senatori.

Emanuel Botnariu a fost numit în funcţia de director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti de Gabriela Firea, el asigurând interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei.

Botnariu este de profesie medic, fiind de-a lungul timpului consilier al primarului Florentin Pandele, apoi director al Societăţii Medicale „Sfânta Cuvioasă Parascheva„ din Voluntari.

Foto: Emanuel-Gabriel Botnariu/ Facebook

Şi doi deputaţi de Ilfov, Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, şi-au anunţat vineri demisiile din PSD şi din grupul parlamentar al partidului, urmând să activeze ca şi aleşi neafiliaţi.

"Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest faţă de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toţi cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul preşedinte fiind linşaţi mediatic şi excluşi. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a preşedintelui Dragnea, care a lansat prin interpuşi informaţia că doamna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizaţiei Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor Bucureşti şi Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetăţeanului.

Mai mult, preşedintele Dragnea a declanşat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector şi a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea şi punerea acesteia în situaţia de a nu-şi mai putea exercita eficient mandatul încredinţat de bucureşteni", se arată într-un comunicat semnat de cei trei aleşi care au decis să părăsească PSD.

Cei doi deputaţi demisionari din PSD

Demisionarii spun că vor sprijini în continuare măsurile pe care le vor considera benefice.

"Doamna Firea nu urmăreşte niciun fel de interes personal sau politic, ci doar înţelege să pună interesul cetăţeanului mai presus de orice jocuri politice sau politicianiste. Aşa cum a făcut-o în calitate de senator de Ilfov, în mandatul 2012-2016, aşa cum o face şi acum în calitate de Primar General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea se luptă, chiar cu riscul pierderii sprijinului politic, cu toţi cei care se opun, direct sau prin inacţiune, proiectelor menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor. În ce ne priveşte, am preferat să rămânem într-o zonă a demnităţii, a cinstei şi onoarei, şi vom acţiona în continuare în beneficiul românilor în general şi al ilfovenilor în particular".

 

Citește și: