Departamentul Politic
4282 vizualizări 25 iul 2018

Preşedintele social-democrat Liviu Dragnea susţine că nu a discutat cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea, în legătură cu autorizarea protestului Diasporei din 10 august în Piaţa Victoriei.

”Nu, dar de ce să discut eu? Noi nu am avut miting acolo? Să se facă încă un miting. Poate mai facem şi noi," a fost replica lui Dragnea.

După mai multe zile de tergiversări şi răzgândiri, primarul Gabriela Firea a aprobat manifestarea, la care organizatorii au anunţat prezenţa a un milion de persoane, motiv pentru care - iniţial - cererea fusese respinsă. Mai multe străzi din Bucureşti vor fi închise în ziua protestului.

”Pentru desfăşurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Preşedintele PSD a comentat şi mesajele obscene anti-PSD apărute în ultima perioadă în mediul online, pe care le-a caracterizat drept o campanie mizerabilă, căreia nu îi vor răspunde, deşi există multă inventivitate în partid.

"Este o campanie mizerabilă şi arată la ce nivel, cât de adânc s-au dus în mocirlă toţi adversarii noştri politici. Asta este tot ce vă pot spune. Asta înţeleg ei din politică,” spune Dragnea. ”Ei nu pot propune şi nu au propus niciodată ceva coerent, ceva sănătos pentru români, aşa cum noi nu numai că am propus, ci facem şi toate se văd, şi au ajuns la această situaţie. Sigur că sunt mulţi colegi de-ai noştri cărora le freamătă mâinile să vină şi ei cu o contră sau cu contra-replici, pentru că fiind un partid mare există foarte multă inventivitate. Eu zic că, totuşi, este mai bine să ne uităm la acest spectacol." 

Preşedintele PSD este convins că oamenii care au lansat astfel de mesaje sunt organizaţi politic sau sunt membrii ai partidelor de Opoziţie.

Un mesaj cu conţinut obscen la adresa PSD a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lăţime de 60 de metri, să poată fi citit din avion. Cei doi au discutat cu poliţiştii din Apahida duminică şi au concluzionat că mesajul rămâne până când va fi lucrat terenul. Un alt mesaj, preluat din Sibiu, a fost scris pe un deal din Sâmboleni.

Sorin Bobiş, unul cei doi oameni care au scris mesajul pe câmp, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că a explicat poliţiştilor că mesajul de pe deal nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci e un protest preluat de la românii din străinătate. În mediul online s-a viralizat o campanie, după ce un român care locuieşte în Suedia a fost fotografiat la volanul unui automobil cu numerele de înmatriculare M..E PSD.

Campania a atras atenţia şi mediei internaţionale, fiind subiectul unui reportaj pe euronews.

Foto: Ciprian Ciocan / Facebook

 

Citește și: