Alexandru Costea
1023 vizualizări 16 mai 2019

„Am aflat că eşti invidios că nu ţi-a venit ideea de a clarifica subiectul standardului dublu la produse, decât după ce PSD a venit cu o lege! Tu spui că tema nu este nouă! România şi alte ţări din estul Europei se confruntă de foarte mulţi ani cu această problemă! Aşa este, România se confruntă de foarte mulţi ani cu această problemă. Aşadar, ne întrebăm, de ce nu ai venit cu o propunere de eliminare a discriminării cu care se confruntă românii în materie de calitate a produselor şi serviciilor din UE?", arată un mesaj transmis, joi, de pagina de Facebook denumită Departamentul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al PSD.

 

Social-democraţii arată că fostul premier Dacian Cioloş putea propune un astfel de proiect de lege în perioadele când a ocupat funcţii ministeriale în Guvern şi, de asemenea, când era comisar european pe agricultură în perioada 2012-2014.

Copreşedintele Alianţeie 2020 USR-PLUS Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că dezbaterea din România pe tema dublului standard nu este nouă şi nu a fost lansată de liderul PSD Liviu Dragnea, ci la nivelul UE în urmă cu trei ani.

Un proiect de lege iniţiat de liderul PSD Liviu Dragnea prevede sancţionarea celor care vând produse sau servicii "falsificate supuse dublului standard" cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizaţia de funcţionare a comerciantului pe 6 luni.

Potrivit iniţiativei legislative, comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate "constituie o practică înşelătoare şi atrage răspunderea civilă, contravenţională sau penală după caz".

Proiectul de lege a fost depus marţi la Camera Deputaţilor în procedură de urgenţă. Iniţiativa mai este semnată de Valeriu-Andrei Steriu.

 

Citește și: