Gabriel Pecheanu
2641 vizualizări 30 dec 2018

Preşedintele PMP Eugen Tomac susţine că, în urma publicării stenogramei şedinţei Camerei Deputaţilor din 5 decembrie, Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt ”oficial revocaţi de la şefia Camerei Deputaţilor”, iar în sesiunea din februarie 2019, trebuie aleasă o nouă conducere.

”Dragnea şi Iordache, oficial revocaţi de la şefia Camerei Deputaţilor. Avem, în sfârşit, documentul oficial care atestă revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al aceluiaşi for. Când toată lumea e preocupată de întâmpinarea Anului Nou, pe site-ul Camerei Deputaţilor a fost publicată stenograma şedinţei din 5 decembrie, a acelei şedinţe la care noi, opoziţia unită, am votat în plen debarcarea celor doi. Vorbim despre un înscris oficial care produce efecte juridice ce nu pot fi ignorate nici măcar de actuala putere abuzivă. În concluzie, le cer lui Liviu Dragnea şi lui Florin Iordache să părăsească funcţiile pe care nu mai au dreptul sa le ocupe,” a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Eugen Tomac susţine că deputaţii trebuie să aleagă în viitoarea sesiune o nouă conducere, care ”să readucă democraţia în Parlament”.

Tomac a postat şi părţi din stenograma şedinţei din 5 decembrie, când Opoziţia a cerut revocarea Liviu Dragnea şi Florin Iordache din conducerea Camerei Deputaţilor.

 

Citește și: