60 vizualizări 24 apr 2009

Principele Radu Duda şi-ar fi îmbunătăţit CV-ul în privinţa studiilor făcute în Statele Unite şi Germania. Cel puţin astfel susţine HotNews.ro, care a descoperit că, de fapt, Radu Duda, proaspăt înscris în cursa pentru Cotroceni, a urmat un curs de două săptămâni la Harvard, şi nu este absolventul prestigioasei universităţi americane, iar în ceea ce priveşte Colegiul George C. Marshall, Principele ar fi participat doar la un seminar de o săptămână, nefiind, în nici un caz, absolventul acestei instituţii. În prezent, biografia sa a fost modificată, astfel că Principele nu mai apare ca fiind absolvent la Harvard.

„În documentele noastre, Principele Radu Hohenzollern-Veringen din România a luat parte şi a terminat “National and International Security Program” în anul 2004” a declarat, pentru HotNews.ro, Doug Gavel, directorul de comunicare din cadrul Harvard Kennedy School. Potrivit acestuia, „sunt multe cazuri în care participanţii la acest program susţin că au absolvit John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard”. „Noi preferam să se menţioneze ca au participat, au terminat şi au primit un certificat de atestare a acestui program”, a arătat reprezentantul Harvard. Situaţia este asemănătoare şi în cazul Colegiului din Germania: „Principele Duda a participat la Senior Executive Seminar în 2003. Este un program de o săptămână care aduce laolată lideri din diferite ţări pentru a discuta probleme de interes mondial. Este corect să se menţioneze că a participat la acest seminar”. Declaraţia a fost făcută, pentru HotNews.ro, de Yvonne Levardi, şefa departamentului de comunicare din cadrul George C. Marshall.

Radu Duda nu este singurul care şi-a îmbunătăţit CV-ul. Fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a declarat, în preajma depunerii candidaturii pentru Parlamentul European, că a studiat doi ani în Statele Unite, la James Madison University, aceasta urmând, de fapt, două semestre în regim part-time. (R.D.)

Citește și: