Sorina Ionaşc
3426 vizualizări 8 apr 2014

Radu Stroe a fost exclus din PNL, 53 de membri ai Biroul Politic Naţional al partidului votând "pentru", în timp ce alţi 10 s-au pronunţat "împotrivă". Decizia urmează să fie validată de Delegaţia Permanentă a PNL. Mai mult, fostul ministru de Interne a precizat că nu se simte un trădător, aşa cum l-a numit Crin Antonescu, şi că nu se va alătura nici PSD-ului, nici platformei create de Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu mă simt un trădător. Eu nu-mi reproşez, dar am înţeles că ieşirea mea de la postul de televiziune a fost extrem de acuzatoare la adresa domhului Crin Antonescu sau la adresa PNL. Le-am explicat că s-a înţeles greşit, eu am spus doar că presimt că scorul partidului la europarlamentare nu va fi cel scontat şi că domhul Crin antonescu, părăsind USL, nu va mai avea suficiente şanse pentru a câştiga preşedinţia", a declarat Stroe, la ieşirea din şedinţă.

Cu toate acestea, el şi-a exprimat speranţa că va reveni în PNL "cât de curând, poate o lună-două". Întrebat ce ar fi trebuit să facă preşedintele PNL când Victor Ponta nu a acceptat varianta Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, Radu Stroe a explicat că trebuiau găsite soluţii, la fel ca în cazul legii amnistiei.

"În momentul când apar divergenţe precum legea amnistiei sau legea Roşia Montană, acestea nu sunt motive pentru ruperea unui asemenea vehicul cu 70%, e o prostie. Nu te superi că ăştia au venit cu o lege proastă, ci o respingi. Nu poţi face un megavehicul, cum era USL, cu sabia scoasă şi în război permanent, trebuie să existe o negociere. În niciun partid nu există un om si nicio funcţie guvernamentală pentru care să rupi un vehicul de 70%", a explicat el.

Totodată, Stroe a mai spus că, din punctul lui de vedere, momentul-cheie în care PNL trebuia să pună piciorul în prag a fost pe subiectul numirii procurorilor sau pe tema pactului de coabitare dintre premier şi preşedinte.

Propunerea de excludere a lui Stroe a fost anunţată încă de ieri, de liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, dare a precizat că are mandatul colegilor pentru acest lucru. Mai mult, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că îl consideră pe Stroe un trădător.

De altfel, Radu Stroe a devenit persona non-grata încă din timpul mandatului de ministru de Interne, când a fost acuzat, alături de fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, de apropiere de PSD, mai ales în timpul şedinţelor de guvern. Mai mult, Stroe a fost forţat să-şi dea demisia din fruntea ministerului, pe fondul declaraţiilor făcute în privinţa accidentului aviatic din Apuseni.

Citește și: