Alexandru Costea
125 vizualizări 1 apr 2019

”Am auzit ce a declarat tovarăşul Iohannis. De mult nu ne mai interesează dânsul, dar văd că pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale, că bănuiesc că pentru dânsul alegerile europarlamentare nu au miză la câte prostii face în ultima perioadă, şi am înţeles că a ameninţat, într-un fel, voalat guvernul, ceea ce înseamnă o ingerinţă crasă şi gravă în activitatea guvernului”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu.

El a mai spus că Iohannis ”nu mai vrea să colaboreze” nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul.

”Mai nou înţeleg că vrea să se consulte cu Parlamentul, dar nici termenii nu-i cunoaşte acest individ. O declaraţie nu e consultare cu Parlamentul. E o declaraţie pe care vrea să o facă în Parlament, cum ar face şi de la pupitrul dânsului de la Cotroceni. În ceea ce priveşte faptul că dânsul ameninţă guvernul să nu mai dea ordonanţe până nu se face acest referendum, este grav. Probabil că trebuie consultaţi iar avocaţii şi oamenii cu studii juridice din Parlament şi din Guvern şi ar trebui făcută iar o plângere penală pentru acest atac voalat asupra guvernului, pentru această ameninţare”, a mai spus Rădulescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanţe: "Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor".

 

 

Citește și: