388 vizualizări 5 iun 2017

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul PNL Sibiu, că Ludovic Orban a fost singurul care i-a solicitat să îi citească moţiunea, să intervină unde crede că e cazul şi să îl sprijine.

„Aş dori să fac un anunţ pentru că misiunea mea în calitate de preşedinte interimar al PNL a fost să ţin partidul unit până la momentul Congresului, să ţin partidul pe direcţia care să atragă cât mai mulţi oameni care se simt dezamăgiţi de prestaţia PSD în ultima perioadă şi, de asemenea, Congresul să fie un moment unificator, în urma căruia PNL să iasă întărit. Avem o competiţie internă şi o bună parte din misiunea pe care mi-am asumat-o a fost îndeplinită. În această competiţie am primit solicitarea din partea domnului Ludovic Orban de a citi moţiunea, de a interveni asupra moţiunii pe care domnia sa o prezintă în faţa Congresului şi, împreună, am considerat că mai sunt două căi care trebuie adăugate moţiunii pe care domnia sa o susţine în faţa Congresului, astfel încât, la finalul perioadei acesteia de alegeri interne, scopul Conrgesului să fi fost atins: atragerea unui număr cât mai mare de oameni pe partea Dreaptă şi constituirea PNL-ului în alternativa credibilă unică la PSD”, a declarat Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL.

Cele două căi pe care Turcan le-a propus şi pe care le solicită echipei din jurul lui Ludovic Orban sunt structurarea unei opoziţii solide la PSD şi parteneriatul cu Klaus Iohannis.

„Ludovic Orban este singurul candidat la preşedinţia PNL care mi-a solicitat sprijinul, intervenţia şi completarea pe moţiunea pe care domnia sa o va înainta în faţa Congresului. În condiţiile în care consider că PNL are nevoie ca de aer de această unitate internă, de autoritate şi de experienţă a liderului astfel încât baza să se simtă motivată sută la sută pentru ai servi pe cei care se uită spre PNL, am decis ca astăzi (luni – n.r.) să semnez moţiunea domnului Ludovic Orban şi să completez această moţiune cu cele două direcţii strategice: opoziţie fermă la PSD şi parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit liderului PNL, Orban ar fi „persoana care poate să strângă cel mai bine energiile din interiorul PNL”.

La alegerile din cadrul PNL, pentru funcţia de preşedinte s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

Citește și: