Dana Stanila
2254 vizualizări 23 feb 2017

”USR îşi respectă angajamentul faţă de alegători şi nu va intra în alianţe cu vechile partide, nici cu PNL. Opoziţia este obligata sa coopereze în Parlament pentru a opri atacurile PSD împotriva justiţiei, dar asta nu înseamnă ca USR se aliază cu cineva”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Cât despre fuziunea cu Partidul Naţional Liberal, şeful USR spune că nici nu poate fi vorba, nici acum, dar nici în viitor.

”USR are un proiect politic propriu pentru modernizarea României pe care îl va realiza împreună cu oameni devotaţi interesului public, neafectaţi de vechile metehne ale politicii, aşa cum sunt cei care vin alături de noi. PNL este dator, nu USR sau altcuiva, ci propriilor alegători, cu o reformă internă”, a mai adăugat Nicuşor Dan.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că dacă PNL va deveni un vector politic credibil, cu ideei de dreapta, USR ar putea să facă o alianţă cu PNL sau o fuziune, afirmând că sunt liberali care ar putea pleca din partid pentru a intra în „mirajul puterii”.

„Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susţinute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianţă, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Citește și: