1942 vizualizări 15 mai 2019

„Nu, eu nu aş fi desemnat-o. Nu, pentru că o cunosc pe doamna Dăncilă de când era în PE şi ştiu ce îi poate capul. Eu de pe margine vă spun că nu aş fi desemnat-o. Dar preşedintele probabil a desemnat-o după datele pe care le avea pe masă şi strategia pe care o avea. Dovedeşte şi acum că nu e un premier bun”,a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, la Realitatea TV.

Acesta a adăugat că vorbeşte frecvent cu şeful statului şi la ultima convorbire pe care a avut-o cu acest au vorbit despre strategia la referendum. Cioloş a mai spus că a vorbit, miercuri, cu Ludovic Orban despre coordonarea campaniei nu numai pentru alegerile europarlamentare, ci şi pentru referendum.

„Eu am convorbiri telefonice cu preşedintele frecvent. A fost o convorbire privată şi nu am de gând să dau detalii despre asta. Am discutat despre referendum şi despre felul cum putem să promovăm referendumul. Da, am avut o discuţie inclusiv cu Ludovic orban pe subiectul acesta astăzi că imediat în perioada următoare e bine să ne coordonăm campania nu doar pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum. Votul pentru referendum e important”, a conchis Cioloş.

Fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş a declarat, duminică la Timişoara, că USR-PLUS propune modificarea Constituţiei, în sensul în care preşedintele României să îşi asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îţi asumi responsabilitatea. Liderul PLUS a spus că în viitoarea Constituţie ar trebui să fie stipulat şi ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eşuează un referendum de suspendare a şefului statului.

Foto: Hepta

 

Citește și: