Gandul.info
Cristina ANDREI
27818 vizualizări 22 feb 2018

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulţumit de activitatea DNA şi a conducerii sale, punct de vedere pe care şi-l menţine în continuare. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituţionale pentru asigurarea funcţionării unei justiţii independente şi pentru consolidarea statului de drept", se arată într-un comunicat postat pe site-ul preşedinţiei. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de „acte şi fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menţionat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, precum şi lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti.

La scurt timp a venit şi prima reacţie din PSD la propunerea ministrului Justiţiei, din partea deputatului Cătălin Rădulescu, cel care a spus că această decizie trebuie să fie doar începutul şi că acum ministrul Justiţiei ar trebui să sugereze şi retragerea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, care „a acoperit-o pe Kovesi în permanenţă, în toţi aceşti ani".

„Tot ce a evocat ministrul Justiţiei şi care noi de mult timp spunem şi aţi văzut şi fapte şi date concrete, se întâmplă de mulţi ani de zile. Întâmplări sunt de peste 6-7 ani, începând cu protocoale încheiate ilegal, martori mincinoşi, denunţători la comandă, cu bileţele date pentru a condamna anumiţi oameni. Faptul că s-a cerut revocarea doamnei Kovesi este doar începutul, eu sper că în continuare se va cere şi revocarea procurorului general care este la fel de culpabil, pentru că a acoperit-o în permanenţă în toţi aceşti ani. Dânsul avea cunoştinţă despre ce se întâmplă n-a făcut absolut nimic, mă aştept ca aceste măsuri să nu se oprească doar la cererea de revocare a doamnei Kovesi", a declarat acesta. 

Citește și: