Cristina ANDREI
391 vizualizări 27 apr 2017
În aşteptarea deciziei CCR referitoare la excepţia ridicată pe dreptul condamnaţilor penal de a face parte din guvern, lege care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ocupe funcţia de premier al României după ce PSD a câştigat la scor covârşitor alegerile parlamentare, liderul PSD susţine că nu are astfel de frământări şi întăreşte ideea că îl susţine în continuare pe Sorin Grindeanu, dar şi programul de guvernare. 
 
„În ceea ce priveşte intenţia mea de a deveni premier, am spus-o şi o repet, îl susţin în continuare pe premierul Grindeanu şi susţin programul de guvernare şi, indiferent ce spun unii colegi ai mei, principalul obiectiv este să se aplice fiecare articol, în fiecare domeniu. Asta e cel mai important, restul sunt jocuri politice. Nu am aceste preocupări în acest moment", a declarat Liviu Dragnea la Parlament. 
 
Întrebat dacă, aşa cum susţin mai mulţi colegi de partid, are în vedere o candidatură la prezidenţiale în anul 2019, şeful social-democraţilor a răspuns că nu şi-a pus încă această problemă, reiterând că mai e destul până atunci şi că acum esenţial este să se respecte programul de guvernare. 
 
„Tocmai asta spun, cel mai important este ca programul de guvernare să se implementeze, iar până în 2019 mai este cale lungă. Nu am această preocupare acum, vă spun sincer, nici nu m-am gândit să candidez, nici nu m-am gândit să nu candidez", a precizat Dragnea.  
 
Magistraţii Curţii Constituţionale au amânat, joi, pentru a patra oară, decizia în cazul Legii 90/2001 care îi interzice liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă parte din Guvern din cauza condamnării definitive cu suspendare primită în dosarul „Referendumul", termenul fixat pentru o nouă deliberare fiind 4 mai.
 
 
 

Citește și: